visa_betalingen_mislukken_onderstreept_noodzaak_decentraal_blockchain

Visa Card-betalingen mislukken in VK, onderstreept behoefte aan gedecentraliseerde opties

Visa heeft verklaard dat haar kaartbetalingen storingen ervaren in Groot-Brittannië en Europa, meldde de BBC gisteren, 1 juni.

De creditcardmaatschappij, dat dagelijks meer dan 150 miljoen transacties verwerkt, tweette over de verstoring van de dienst en zei te zullen blijven updaten tijdens het oplossen van de situatie.

Ter vergelijking: het gedecentraliseerde netwerk van Bitcoin (BTC) functioneerde 99,99% van de tijd sinds de start op 3 januari 2009.

Advertentie

Volgens de Payment Systems Regulator beperkt het probleem zich uitsluitend tot Visa-kaartbetalingen.

Barclays en de Bank of Ireland hebben hun klanten aangeraden om geld op te nemen bij geldautomaten.

Andere banken, waaronder NatWest en HSBC tweetten over de problemen bij Visa, waarbij opgemerkt werd dat transacties van Mastercard niet beïnvloed werden.

Volgens de BBC heeft de supermarktketen Tesco gezegd dat het probleem bij Visa van invloed is op klanten die contactloos betalen, maar niet op klanten die chip- en pin-betalingssystemen gebruiken. Sainsbury heeft ook opgemerkt dat het problemen ondervond met Visa-kaartbetalingen.

Paymentsense tweette echter dat Visa “de storing verholpen heeft” en de huidige onderbrekingen het gevolg zijn van een “achterstand van transacties”.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€14.333,40 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€14.088,70 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.120,20 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.208,70 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws