CEO_Golem_geen_blockchain_netwerk_komt_in_de_buurt_van_ethereum

CEO Golem: Geen blockchain-netwerk komt zelfs maar in de buurt van Ethereum

Zulian Zawistowski, de CEO van Golem, een slimme gedecentraliseerde DbC-supercomputer, heeft beweerd dat Ethereum het meest veelbelovende blockchain-platform is in de wereldwijde cryptocurrency-sector en dat geen enkel ander blockchain-protocol ook maar in de buurt komt van het potentieel en de toepasbaarheid van Ethereum.

Het geavanceerde en geraffineerde platform van Ethereum

Golem, de 47e grootste cryptocurrency met een marktwaarde van $387 miljoen, die onlangs op de Zuid-Koreaanse markt gebracht werd met de steun van Bithumb, Korea’s grootste cryptocurrency-exchange, is een op Ethereum gebaseerd blockchain-netwerk dat in staat is om moeilijke wiskundige problemen op te lossen en complexe berekeningen uit te voeren met de hulp van de rekenkracht van de computers, machines en datacenters van haar gebruikers.

Advertentie

Volgens het Golem-protocol worden gebruikers gestimuleerd om hun rekenkracht te verhuren aan individuen en bedrijven die enorme rekenkracht nodig hebben om intensieve taken uit te voeren, zoals CGI-rendering (digitale animatie). In wezen is Golem een gedecentraliseerd ecosysteem dat gebruikers in staat stelt hun rekenkracht te delen en te gelde te maken.

Zawistowski, hoofd van de ontwikkeling en commercialisering van Golem, verklaarde dat zijn ontwikkelingsteam al vanaf het begin toepassingen bouwt bovenop het blockchain-netwerk van Ethereum, dat hij verreweg het meest veelbelovende blockchain-protocol in de wereldwijde sector noemt.

Ethereum is verreweg het meest veelbelovende platform en we zien geen ander platform dat ook maar in de buurt komt van Ethereum. Natuurlijk zouden we meer interactie met blockchain willen hebben en zodra Ethereum groter wordt kunnen we dat op een bredere manier doen. We ondersteunen en bouwen vanaf dag 1 al op Ethereum. Sterker nog, we realiseerden ons dat het mogelijk zou zijn om Golem te bouwen en aan Ethereum te werken, dánkzij Ethereum.

Met name heeft Ethereum belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Sharding en Plasma geleid; twee technologieën die naar verwachting de capaciteit van openbare blockchain-netwerken op de lange termijn aanzienlijk zullen vergroten door de werklast van nodes en miners te scheiden. Sharding splitst bijvoorbeeld het Ethereum-netwerk op in Shards, een wijst een groep nodes toe aan een bepaalde Shard. Zodoende is elke groep nodes belast met het uitvoeren van één afzonderlijke taak en hoeft elke node in het netwerk niet langer elk stukje informatie dat wordt verwerkt op het Ethereum-netwerk te verifiëren.

De concurrenten van Ethereum

Ethereum heeft zich tot een dominant blockchain-netwerk en de tweede meest waardevolle cryptocurrency in de wereldwijde crypto-sector ontwikkeld. Als zodanig is het uitrollen van grote updates zoals Proof-of-Stake (Casper), Sharding en Plasma uiterst moeilijk en vereist het gewoonlijk de algemene instemming van de gemeenschap wat kan leiden tot een ‘split chain’ in de vorm van een ‘hard fork’.

Kleinere blockchain-netwerken kunnen zich focussen op één verbetering of technologie tegelijk en het integreren met minder frictie dan het Ethereum-netwerk, gezien de enorme omvang van het blockchain-protocol van Ethereum.

Nu al zijn netwerken als Ziliqa begonnen Ethereum-oplossingen zoals Sharding op te nemen, om zich te specialiseren in schaalbaarheid en uitgebreid werk aan innovatieve technologieën. De testnet-proef van Ziliqa’s Sharding resulteerde in 2488 transacties per seconde, wat aanzienlijk hoger is dan de 6 (Bitcoin) of 10 (Ethereum) per seconde.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€14.741,80 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€14.498,20 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.535,60 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€14.578,30 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€14.596,50 Kopen
Laatste nieuws