Ivo Melchers Ivo Melchers
06/03/2024 12:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2024 11:50

Bitcoin op recordhoogte, Bitvavo geeft Nederlanders €20 gratis bitcoin

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin op recordhoogte, Bitvavo geeft Nederlanders €20 gratis bitcoin

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen tijd een indrukwekkende opmars doorgemaakt, en heeft deze gisteren bekroond met een nieuw prijsrecord.

De vorige all-time high van 69.000 dollar, dat in november 2021 werd bereikt, werd met enkele honderden dollars overschreden. Dit is op zich zelf natuurlijk al een grootse prestatie, maar het markeert tevens de eerste keer in de gehele geschiedenis dat een all-time high is neergezet vóór de Bitcoin halving.

Voor crypto-fanaten kan het geluk logischerwijs niet op, en de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo biedt momenteel zelfs gratis crypto aan ter ere van de opmerkelijke prestatie van bitcoin. Ontvang nu tijdelijk een 20 euro welkomstbonus wanneer je een account bij Bitvavo aanmaakt.

Bitcoin houders vieren feest

De afgelopen weken is de bitcoin koers in een sneltreinvaart omhoog gedenderd. Met een recordbrekende koerssprong van 20.000 dollar in februari en een verpletterende start van de nieuwe maand, hebben bitcoin-investeerders al een tijdje reden tot vreugde.

Afgelopen maandag trapte bitcoin het gaspedaal voor de zoveelste keer maar weer eens in, waardoor de recordprijs van 69.000 dollar binnen handbereik kwam te liggen. Gisteren werd het laatste zetje gegeven, en steeg bitcoin aan het eind van de middag tot zijn hoogste prijs ooit van 69.350 dollar.

De in januari op de markt gebrachte bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) hebben significant bijgedragen aan de prijsstijging van bitcoin door hun overweldigende succes.

Sinds de lancering op 11 januari is er al ruim 8,5 miljard dollar richting de fondsen gestroomd. De beursfondsen verpletteren record na record, en harken bijna iedere dag honderden miljoenen dollars binnen.

Na het bereiken van de nieuwe all-time high bracht een crash van 14 procent de koers kortstondig terug tot onder de 60.000 dollar. Tegelijkertijd verwelkomden de bitcoin beursfondsen een gigantische 662,5 miljoen dollar, ofwel het hoogste niveau sinds de debuutdag.

Het heeft de koers flink laten opkrabbelen. Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor een koers van 61.154 euro op crypto exchange Bitvavo. Omgerekend staat dit gelijk aan een koers van 66.666 dollar.

Bitvavo geeft €20 gratis crypto, zo doe je mee

In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers om het historische succes van bitcoin te vieren.

Iedere nieuwe gebruiker van Bitvavo ontvang tijdelijk 20 euro aan gratis crypto.

Hoe werkt dit precies? Via deze pagina kun je gemakkelijk een account aanmaken en je eerste 20 euro aan crypto claimen. Deze 20 euro kun je vervolgens zelf omzetten in welke crypto je maar wil. Wil je dus bitcoin, dogecoin (DOGE) of bijvoorbeeld ripple (XRP)? Het kan allemaal. Het aanbod van Bitvavo bestaat momenteel uit meer dan 200 verschillende soorten cryptomunten. Je hebt dus keuze genoeg.

Meld je aan via onderstaande knop om de 20 euro bonus in ontvangst te nemen:

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie