Ivo Melchers Ivo Melchers
06/03/2024 12:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2024 11:50

Bitcoin op recordhoogte, Bitvavo geeft Nederlanders €20 gratis bitcoin

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin op recordhoogte, Bitvavo geeft Nederlanders €20 gratis bitcoin

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen tijd een indrukwekkende opmars doorgemaakt, en heeft deze gisteren bekroond met een nieuw prijsrecord.

De vorige all-time high van 69.000 dollar, dat in november 2021 werd bereikt, werd met enkele honderden dollars overschreden. Dit is op zich zelf natuurlijk al een grootse prestatie, maar het markeert tevens de eerste keer in de gehele geschiedenis dat een all-time high is neergezet vóór de Bitcoin halving.

Voor crypto-fanaten kan het geluk logischerwijs niet op, en de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo biedt momenteel zelfs gratis crypto aan ter ere van de opmerkelijke prestatie van bitcoin. Ontvang nu tijdelijk een 20 euro welkomstbonus wanneer je een account bij Bitvavo aanmaakt.

Bitcoin houders vieren feest

De afgelopen weken is de bitcoin koers in een sneltreinvaart omhoog gedenderd. Met een recordbrekende koerssprong van 20.000 dollar in februari en een verpletterende start van de nieuwe maand, hebben bitcoin-investeerders al een tijdje reden tot vreugde.

Afgelopen maandag trapte bitcoin het gaspedaal voor de zoveelste keer maar weer eens in, waardoor de recordprijs van 69.000 dollar binnen handbereik kwam te liggen. Gisteren werd het laatste zetje gegeven, en steeg bitcoin aan het eind van de middag tot zijn hoogste prijs ooit van 69.350 dollar.

De in januari op de markt gebrachte bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) hebben significant bijgedragen aan de prijsstijging van bitcoin door hun overweldigende succes.

Sinds de lancering op 11 januari is er al ruim 8,5 miljard dollar richting de fondsen gestroomd. De beursfondsen verpletteren record na record, en harken bijna iedere dag honderden miljoenen dollars binnen.

Na het bereiken van de nieuwe all-time high bracht een crash van 14 procent de koers kortstondig terug tot onder de 60.000 dollar. Tegelijkertijd verwelkomden de bitcoin beursfondsen een gigantische 662,5 miljoen dollar, ofwel het hoogste niveau sinds de debuutdag.

Het heeft de koers flink laten opkrabbelen. Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor een koers van 61.154 euro op crypto exchange Bitvavo. Omgerekend staat dit gelijk aan een koers van 66.666 dollar.

Bitvavo geeft €20 gratis crypto, zo doe je mee

In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers om het historische succes van bitcoin te vieren.

Iedere nieuwe gebruiker van Bitvavo ontvang tijdelijk 20 euro aan gratis crypto.

Hoe werkt dit precies? Via deze pagina kun je gemakkelijk een account aanmaken en je eerste 20 euro aan crypto claimen. Deze 20 euro kun je vervolgens zelf omzetten in welke crypto je maar wil. Wil je dus bitcoin, dogecoin (DOGE) of bijvoorbeeld ripple (XRP)? Het kan allemaal. Het aanbod van Bitvavo bestaat momenteel uit meer dan 200 verschillende soorten cryptomunten. Je hebt dus keuze genoeg.

Meld je aan via onderstaande knop om de 20 euro bonus in ontvangst te nemen:

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie