Roy van Krieken Roy van Krieken
14/12/2021 16:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2021 16:49

Bitcoin ‘open interest’ daalt flink, zorgt voor gezondere markt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin open interest daalt flink, zorgt voor gezondere markt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen paar weken is de bitcoin (BTC) koers in een serieuze neerwaartse trend terecht gekomen. Hierdoor is de open interest ook enorm gekelderd. Dit is de vijfde keer deze marktcyclus dat dit is gebeurd en volgens analisten zou dit positief kunnen zijn voor de bitcoin koers in de nabije toekomst.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Open interest

De open interest is een manier om te bepalen hoeveel uitstaande futures contracten er openstaan op een bepaald moment. Hoe hoger de open interest, des te meer van deze derivaten contracten er open staan. 

Een hoge open interest kan een extreme volatiliteit tot gevolg hebben. Zo bleek ook weer tijdens de heftige correctie van vorige week zaterdag. Destijds klapte de bitcoin koers volledig in elkaar nadat er een waterval van liquidaties plaatsvond.

Door deze heftige correctie en de daaropvolgende verdere neerwaartse trend is de open interest op het moment relatief laag. De afgelopen week is de open interest met nogmaals $2,5 miljard gedaald. Leveraged longs zijn door de markt uitgespoeld en de markt heeft nu de kans om bij te komen.

Volgens het on-chain data analysebureau Glassnode zijn de huidige open interest niveaus een stuk gezonder dan dat ze een paar weken geleden waren.

Bitcoin koers

Door de heftige daling en het daaropvolgende consolideren van de bitcoin koers kijken analisten op het moment veelal naar de bovenzijde. Bitcoin hangt op een belangrijk niveau van steun, de open interest is een stuk gezonder en er wordt op grote schaal ingekocht door zowel grote als kleine investeerders.

Tijdens periodes van een lage open interest heeft de spot markt een veel grotere invloed op de bitcoin koers. Het zou daarom zomaar eens kunnen dat door de enorme hoeveelheid liquidaties van de afgelopen paar weken en het ‘buy the dip’ sentiment een opwaartse koersbeweging aanstaande is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie