Ivo Melchers Ivo Melchers
27/12/2022 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2022 07:05

Bitcoin opnames dalen flink, zakt de angst na FTX drama weer?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

Het drama rondom FTX zorgde niet alleen voor dalende koersen op de crypto markt, maar het sentiment alom crypto investeerders bereikte ook nieuwe dieptepunten. Het vertrouwen in crypto exchanges daalde namelijk flink en investeerders kozen er om die reden massaal voor om hun cryptocurrencies van beurzen af te halen.

Zo kon je eerder in het Bitcoin nieuws lezen dat in de maand november de hoogste bitcoin (BTC) uitstroom van exchanges was geregistreerd. Investeerders willen het hef in eigen handen nemen en kiezen bijvoorbeeld voor hardware wallets om hun cryptovaluta op te slaan.

Bitcoin halving kan het BTC netwerk op een positieve manier veranderen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Angst na FTX weg?

Momenteel lijken de zorgen om cryptobeurzen sterk te zijn afgenomen onder crypto-investeerders, aangezien de bitcoin opnames flink zijn gedaald. Data van Glassnode laat ons zien dat de totale exchange uitstroom 9.352 BTC bedroeg op eerste kerstdag. Op 14 november, enkele dagen nadat FTX officieel zijn faillissement had aangevraagd, piekte de uitstroom met maar liefst 142.788 BTC. De bitcoin uitstroom is dus, vergeleken met het hoogtepunt op 14 november, met 93,5% gedaald.

Het is inmiddels meer dan zes weken geleden sinds het FTX fiasco in het crypto nieuws verscheen en het lijkt er sterk op dat we de grote golf van crypto-uitstroom achter de rug hebben. Dit zou betekenen dat de meeste mensen die hun cryptovermogen in eigen beheer willen hebben het inmiddels van de beurs af hebben gehaald.

Daarnaast is de huidige uitstroom op het laagste punt sinds zeven maanden geleden in mei. Momenteel staat het aantal BTC op de exchanges 21% lager dan de piek in januari eerder dit jaar. Op het moment staan er namelijk 2.252 miljoen BTC op de beurzen en in januari was dit nog 2.845 BTC.

Advertentie

Bitcoin volatiliteit extreem laag

Misschien was het je al opgevallen dat de bitcoin koers zeer stabiel is de afgelopen dagen. Bitcoin staat bekend om zijn volatiliteit maar doet zijn naam in de afgelopen week geen eer aan. De volatiliteit is momenteel namelijk extreem laag en het is wachten tot een grote beweging op de grafiek.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie