Kevin Schijven Kevin Schijven
19/12/2022 09:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2022 09:02

Bitcoin beurzen zien grootste uitstroom ooit, volgt een kerstrally?

Nieuws
Bitcoin beurzen zien grootste uitstroom ooit, volgt een kerstrally?

Foto door MOZCO Mateusz Szymanski/Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) tikte afgelopen week nog $18.500 aan, maar de koers daalde daarna snel en dook tegen het weekend al onder $17.000. Vanochtend vroeg dipte bitcoin nog even naar $16.600, maar herstelt op het moment van schrijven naar $16.725 op Binance en €15.723 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,3% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 14%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $322 miljard en de dominantie op 39,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 29 (Fear).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

FOMC duwt markten naar beneden

Afgelopen week klonk de Federal Reserve na FOMC toch meer hawkish dan verwacht. Dat leidde weer tot een toename aan angst op veel financiële markten. Niet alleen bitcoin, maar ook veel aandelenmarkten vingen flinke klappen.

De volgende FOMC en renteverhoging volgt pas op 1 februari 2023. Momenteel verwacht de markt dat de Fed de rente dan met 0,25% zal verhogen, maar er kan nog veel veranderen tegen die tijd.

Advertentie

Kans op kerstrally lijkt klein

Vorige jaar hoopte de markt rond deze tijd nog op een zogenaamde kerstrally, maar die bleef uiteindelijk uit. Dit jaar lijkt de hoop op een dergelijke rally al een stuk kleiner te zijn.

Analist David Puell meldt dat er nog te weinig netwerkactiviteit is voor een bull run. Ook is er in de huidige macro-economische omstandigheden weinig overtuiging en liquiditeit.

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin

Grootste maandelijkse bitcoin uitstroom ooit

Afgelopen maand werd de meeste bitcoin ooit van beurzen gehaald, meldt analist Maartunn. Dat komt natuurlijk door de FTX crash waardoor het vertrouwen in dit soort platformen sterk is afgenomen en andere crypto exchanges ook onder druk staan.

Toch is dit mogelijk ook een positieve ontwikkeling voor de lange termijn, aangezien deze BTC uit circulatie worden gehaald omdat men niet van plan is om ze tegen de huidige prijzen te verkopen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grootste hoeveelheid stablecoins naar derivaten beurzen

Onlangs werd ook de grootste hoeveelheid ooit aan stablecoins naar derivaten beurzen gestuurd, meldt analist Woominkyu. Dat kan juist voor meer koopdruk zorgen, maar kan ook een teken zijn dat meer investeerders leren te handelen met derivaten. Het is in dit soort markten populair om te gokken met shorts.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie