Kevin Schijven Kevin Schijven
23/09/2021 10:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2021 10:51

Bitcoin.org gehackt: bitcoin (BTC) website ligt eruit na oplichters het vulde met een neppe weggeefactie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin.org gehackt bitcoin (BTC) website ligt eruit na oplichters het vulde met een neppe weggeefactie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin.org was afgelopen nacht gehackt, dat meldt de huidige mede-eigenaar “Cobra” vanochtend op Twitter:

De website ligt er inmiddels compleet uit en het kan enkele dagen duren voordat deze weer online is, zegt Cobra. Bitcoin.org is een van de oudste Bitcoin (BTC) websites op het internet en over de jaren heen meerdere malen van eigenaar veranderd.

Voordat bitcoin.org eruit lag, hadden de hackers de website gevuld met een beruchte giveaway scam. In dit soort neppe weggeefacties vragen de fraudeurs mensen om bitcoin te sturen naar een wallet-adres met de belofte weer meer BTC terug te sturen.

Vervolgens sturen ze natuurlijk nooit wat terug. Volgens Vx-underground wisten de oplichters echter met zo’n $17.000 aan bitcoin weg te komen voordat de website offline ging:

Cobra zegt dat Bitcoin.org nooit eerder was gehackt, maar twee maanden geleden de overstap maakte naar Cloudflare. Het internetbedrijf voor websitebeveiliging meldt dat het nu onderzoek doet naar het voorval.

De website werd door Namecheap.com uit de lucht gehaald toen Matt Corallo, een van de eerste BTC ontwikkelaars, het incident doorgaf:

Bitcoin.org was begin dit jaar nog verwikkeld in een drama met de beruchte Craig Wright, de bitcoin SV (BSV) voorstander die beweert dat hij de originele bedenker van Bitcoin is: Satoshi Nakamoto. Wright beweerde toen dat hij de oorspronkelijke white paper van Bitcoin zou hebben geschreven en eiste dat websites deze white paper zouden verwijderen vanwege auteursrechtenschending. Ook beweerde hij dat de Bitcoin naam van hem is en daarmee ook de website. Hij klaagde vervolgens de eigenaar aan.

In antwoord op Wrights dreigementen begon de bitcoin gemeenschap juist de white paper massaal op verschillende websites te uploaden. Desondanks kreeg Wright zijn gelijk van de Britse rechter eind juni, omdat Cobra nooit kwam opdagen. Vervolgens was de website het doelwit van een grote DDoS aanval.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie