Kevin Schijven Kevin Schijven
21/01/2021 19:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2021 19:41

Bitcoin ‘bedenker’ Craig Wright eist dat websites 'zijn' white paper verwijderen, drama ontknoopt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ‘bedenker’ Craig Wright eist dat websites 'zijn' white paper verwijderen, drama ontknoopt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is weer drama in de crypto-sector omtrent Craig Wright, de man die beweert dat hij Satoshi Nakamoto is, de originele bedenker van bitcoin (BTC). Advocaten van Wright hebben brieven gestuurd naar bitcoin.org en bitcoincore.org.
Wright eist dat de oorspronkelijke white paper van bitcoin van deze websites wordt verwijderd. De white paper zou namelijk van hem gestolen zijn en de eigenaren van beide websites zouden zich daarom schuldig maken aan auteursrechtenschending.
Tevens beweert Wright dat de bitcoin naam eigendom van hem is alsmede de twee websites. De advocaten dreigen juridische stappen te nemen als de websites niet de white paper verwijderen.
‘Cobra,’ de pseudoniem van de eigenaar van bitcoin.org, meldt op 21 januari dat de claims ongegrond zijn en weigert dan ook de white paper van zijn website te verwijderen.
Echter heeft bitcoincore.org wel al de white paper verwijderd alsmede alle verwijzingen ernaar. Daar zijn veel mensen uit de bitcoin-community niet blij mee, het geeft namelijk een verkeerd beeld en geeft wellicht geloofwaardigheid aan Wrights beweringen:


Orionowl, de pseudoniem van de eigenaar van bitcoincore.org, verdedigt zijn beslissing en zegt dat hij geen martelaar wil zijn:
https://twitter.com/orionwl/status/1352182176373239814
Cobra is hier boos over en zegt dat dit wellicht legitimiteit geeft aan de beweringen van Wright en zijn kansen op slagen in rechtszaal alleen maar vergroot:
https://twitter.com/CobraBitcoin/status/1352184393213870081
Alhoewel de beslissing van Orionowl ergens begrijpelijk is, is het wellicht niet erg verstandig om je door Wright op te laten jagen. Gelukkig heeft de aanval van Wright weinig kans van slagen, hij heeft tot dusver nooit bewezen dat hij Satoshi is, en hij heeft al vaker tevergeefs geprobeerd mensen voor de rechter te slepen die hem niet geloven.
De bitcoin SV (BSV) voorstander zit zelf ook in rechtszaak verwikkeld omtrent een fonds van maar liefst 1,1 miljoen BTC. Veel mensen zijn kritisch of dit fonds überhaupt bestaat. Inmiddel is de BTC community begonnen om alvast de white paper op het internet te verspreiden:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie