Timo Bult Timo Bult
15/05/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:11

Bitcoin populairder dan dollar als VS ‘failliet’ gaan, blijkt uit enquête

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanstaande donderdag is belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: In Green/Shutterstock

De Verenigde Staten zitten in een lastige politieke situatie. Mocht het niet tot een akkoord komen over het schuldenplafond van het land dan kan dat grote gevolgen hebben voor de economie. Uit een recente enquête van Bloomberg onder investeerders blijkt dat in een dergelijke situatie, bitcoin (BTC) een populaire uitweg kan zijn voor investeerders!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin populairder dan de dollar

Zodra een situatie ontstaat waarin de Amerikaanse overheid zijn schulden niet meer kan betalen dan kan dit een enorme mokerslag zijn voor de markt. Het veroorzaakt enorme onzekerheid onder investeerders, die op zo’n moment een kapitaalvlucht zullen willen maken. Maar waar vluchten ze dan heen?

Wat zou u kopen zodra de VS het schuldenplafond bereiken?

Bron: Bloomberg

 

Bloomberg vroeg 637 zowel retail- als professionele investeerders naar hun plan. “Wat zou u kopen zodra de VS het schuldenplafond bereiken?” werd hen gevraagd. Niet geheel onverwacht kozen beide groepen investeerders vooral voor goud. 51,7% van de professionele investeerders en 45,7% van retail-investeerders kiezen voor het edelmetaal.

Op plek twee vinden we treasuries met 14% voor professionele- en 15,1% voor retail-investeerders. Plek drie wordt ingenomen door een opvallende activa; bitcoin! Retail staat iets meer open voor BTC, 11,3% om precies te zijn. Daarmee is de crypto populairder dan de dollar. 7,8% van de professionele investeerders zouden voor bitcoin kiezen, waarmee BTC even populair is als de dollar binnen deze groep.

Advertentie

Bitcoin als veilige haven

Uit de bovenstaande cijfers kan worden opgemaakt dat bitcoin steeds meer een rol als veilige haven vervult. BTC is als activa volledig onafhankelijk van welke overheid of centrale bank dan ook. De decentrale aard maakt het een aantrekkelijke vluchtroute in het geval de boel op knappen staat, zoals nu.

Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat ook millennials BTC steeds meer als veilige haven zien. Maar liefst twee derde van de ondervraagden zien de crypto als een reddingsboei.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie