Roy van Krieken Roy van Krieken
23/03/2024 12:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2024 09:20

Bitcoin populairder dan ooit in Argentinië door bizarre inflatie

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Srtg

Foto:

In een tijd waarin de Argentijnse peso aanzienlijk in waarde daalt tegenover de Amerikaanse dollar, grijpen Argentijnen massaal naar bitcoin (BTC) als veilige haven. De afgelopen twaalf maanden heeft de peso maar liefst vier keer aan waarde verloren, waardoor de interesse in cryptocurrencies naar ongekende hoogten is gestegen. Recent rapporteerde Bloomberg dat in slechts één week bijna 35.000 Argentijnen bitcoin hebben aangeschaft, een verdubbeling ten opzichte van het wekelijkse gemiddelde van vorig jaar.

Van stablecoins naar bitcoin

Bij verschillende grote exchanges in Argentinië, zoals Lemon Cash, Ripio en Belo, is een soortgelijke trend waarneembaar. Manuel Beaudroi, CEO van Belo, merkt op dat hoewel de aankoop van stablecoins is gedaald van 70% naar 60%, de belangstelling voor bitcoin en ook ether significant is toegenomen. Dit is mede te danken aan de recente prijsstijgingen van bitcoin. Het volume in bitcoin en ether is bij Belo in het begin van 2024 al tien keer zo hoog dan in dezelfde periode vorig jaar.

“De gebruiker besluit om Bitcoin te kopen als hij het nieuws ziet dat de munt stijgt, terwijl stablecoin pragmatischer is en vaak gebruikt wordt voor transactionele doeleinden, als een vehikel om betalingen in het buitenland te doen.”

De opkomst van ‘crypto caves’

Interessant is dat Argentijnen, ondanks de stijgende populariteit van bitcoin, ook nog steeds interesse tonen in stablecoins. Velen van hen wenden zich tot de zogenaamde ‘crypto caves’ – zwarte markt exchanges – om Amerikaanse dollar-gekoppelde stablecoins te kopen. Deze alternatieve route biedt een uitweg uit de strikte valutacontroles en de stijgende inflatie in het land. Die inflatie bereikte in februari een astronomische 254%.

De Argentijnse regering lijkt ook de potentie van crypto te erkennen. In december 2023 kondigde de minister van buitenlandse zaken, internationale handel en eredienst, Diana Mondino, een decreet aan dat economische hervormingen en dereguleringen omvat. Dit decreet maakt het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden bitcoin en andere cryptocurrencies te gebruiken in het land bij transacties.

Terwijl de Argentijnse peso blijft dalen en de inflatie krankzinnig hoog blijft, lijkt de toevlucht tot cryptocurrencies een logische stap voor velen in het land. De stijgende belangstelling voor bitcoin en de geleidelijke acceptatie van crypto in het economische systeem wijzen in ieder geval op een potentieel keerpunt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie