Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin presteerde in eerste kwartaal beter dan wereldwijde indices

Het eerste kwartaal van 2020 zit erop en dus kunnen we de balans gaan opmaken. Hoe heeft bitcoin (BTC) gepresteerd ten opzichte van de grootste indices? Ondanks de dalende koers van bitcoin presteerde de cryptocurrency opvallend goed!

In de Verenigde Staten kregen de traditionele markten flinke klappen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. In het eerste kwartaal zag de S&P 500 een daling van 20 procent, de grootste daling in een kwartaal sinds de financiële crisis in 2008. De Dow Jones daalde zelfs 24 procent, wat de slechtste prestatie in een eerste kwartaal ooit is voor de index.

- Advertentie -

Ook in de rest van de wereld ging het op de aandelenmarkten slecht. De Nikkei index daalde 18 procent en onze eigen AEX zag een verlies van 21 procent. Terwijl bitcoin in dit kwartaal grote volatiliteit vertoonde, hield de cryptocurrency aardig stand.

Bitcoin opende op 1 januari namelijk met een prijs van $7.165 en sloot op 31 maart met $6.406 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Dit houdt een daling in van slechts 10 procent. Bitcoin kan hiermee echter niet direct als veilige haven bestempeld worden.

Goud, een echte veilige haven, steeg namelijk juist met 4 procent. Toch lijkt bitcoin die stempel langzaam te verdienen. Zo laat Vijay Ayyar, hoofd business development bij crypto-exchange Juno, weten aan CNBC:

Bitcoin is nog steeds een relatief kleinere activaklasse die in toenemende mate minder correlatie vertoond met traditionele activaklassen en dit wordt momenteel duidelijk. Dit is waarom ik geloof dat de huidige marktomgeving een grote test is voor Bitcoin en gezien hoe jong de activaklasse is, heeft het eigenlijk vrij goed standgehouden,

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.430,29 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.325,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.362,96 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.387,80 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.389,63 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...