Timo Bult Timo Bult
01/04/2020 09:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2020 09:31

Bitcoin presteerde in eerste kwartaal beter dan wereldwijde indices

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin presteerde in eerste kwartaal beter dan wereldwijde indices

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het eerste kwartaal van 2020 zit erop en dus kunnen we de balans gaan opmaken. Hoe heeft bitcoin (BTC) gepresteerd ten opzichte van de grootste indices? Ondanks de dalende koers van bitcoin presteerde de cryptocurrency opvallend goed!
In de Verenigde Staten kregen de traditionele markten flinke klappen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. In het eerste kwartaal zag de S&P 500 een daling van 20 procent, de grootste daling in een kwartaal sinds de financiële crisis in 2008. De Dow Jones daalde zelfs 24 procent, wat de slechtste prestatie in een eerste kwartaal ooit is voor de index.
Ook in de rest van de wereld ging het op de aandelenmarkten slecht. De Nikkei index daalde 18 procent en onze eigen AEX zag een verlies van 21 procent. Terwijl bitcoin in dit kwartaal grote volatiliteit vertoonde, hield de cryptocurrency aardig stand.
Bitcoin opende op 1 januari namelijk met een prijs van $7.165 en sloot op 31 maart met $6.406 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Dit houdt een daling in van slechts 10 procent. Bitcoin kan hiermee echter niet direct als veilige haven bestempeld worden.
Goud, een echte veilige haven, steeg namelijk juist met 4 procent. Toch lijkt bitcoin die stempel langzaam te verdienen. Zo laat Vijay Ayyar, hoofd business development bij crypto-exchange Juno, weten aan CNBC:

Bitcoin is nog steeds een relatief kleinere activaklasse die in toenemende mate minder correlatie vertoond met traditionele activaklassen en dit wordt momenteel duidelijk. Dit is waarom ik geloof dat de huidige marktomgeving een grote test is voor Bitcoin en gezien hoe jong de activaklasse is, heeft het eigenlijk vrij goed standgehouden,

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie