Roy van Krieken Roy van Krieken
01/01/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2022 20:01

Bitcoin presteerde vorig jaar beter dan aandelen en goud

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: allstars/Shutterstock

Hoewel de bitcoin (BTC) koers op het moment ongeveer 30% in het rood staat sinds de piek van $69.000 een tijdje terug heeft de grootste cryptocurrency eigenlijk simpelweg beter gepresteerd dan de competitie buiten de wereld van crypto. Zowel de S&P 500 index als goud kwamen niet in de buurt van het rendement dat bitcoin wist te behalen het afgelopen jaar.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin hardste stijger

Volgens het onderzoeksbureau Arcane Research is de koers van bitcoin in 2021 zeker 73% gestegen. De S&P 500 index, de index van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven, wist zeker 28% te stijgen. De prijs van de grote concurrent van bitcoin, goud, is zelfs met 7% gedaald in diezelfde periode.

Het is de derde keer op rij dat bitcoin beter heeft gepresteerd dan vrijwel elke vorm van competitie. Hoewel de volatiliteit enorm hoog was en op momenten de paniek in de crypto markten groot was, blijft het een prima jaar voor bitcoin.

Inflatie goed voor bitcoin

Er zijn uiteraard een groot aantal redenen te bedenken voor de bullish prestaties van bitcoin. De belangrijkste reden is volgens Arcane Research de uit de pan rijzende inflatie over de hele wereld. Het bureau stelt dat de inflatie in redelijk grote mate de koersstijgingen van bitcoin heeft veroorzaakt.

Dit komt uiteraard doordat mensen bitcoin zien als een uitstekende bescherming tegen inflatie, een zogheten inflation hedge

“De meeste economen zagen de hoge inflatie niet aankomen, wat werd bevestigd door de 1-jarige consumenten inflatie verwachtingen. […] Met een stijging van 73% in een zeer inflatoir jaar heeft bitcoin zich bewezen als een uitstekende inflation hedge.”

Institutionele instroom BTC

Ook de instroom van grote hoeveelheden institutioneel geld heeft de bitcoin koers het afgelopen jaar behoorlijk goed gedaan. Het werd in 2021 makkelijker voor dergelijke grote investeerders om blootstelling te krijgen aan bitcoin door de komst van nieuwe investeringsproducten.

Het beste voorbeeld hiervan is natuurlijk de eerste bitcoin futures ETF die niet lang geleden werd goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Arcane Research stelt dat er miljarden via deze nieuwe investeringsopties werden toegevoegd aan de marktkapitalisatie van bitcoin.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie