‘Bitcoin prijs handelt op extreme discount,’ zegt Bloomberg-analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analyse: Bitcoin koers lijkt zich op te maken voor flinke omkeer

Foto: Thitiwat Thapanakriengkai/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers handelt al lange tijd vlak boven het prijsniveau van $20.000. Bloomberg-analist Mike McGlone stelt in gesprek met Forbes dat de koers nooit zover onder zijn 100-dagen moving average (MA) handelde. Hij noemt het het niveau waarop BTC nu handelt daarom een “extreme discount.”

Bitcoin nog nooit zover onder 100-weken MA

McGlone, wie senior commodity strategist is bij Bloomberg Intelligence, merkt op dat de bitcoin koers in juli dieper dan ooit onder zijn 100-weken MA is gedoken. De 100-weken MA is de gemiddelde wekelijkse prijs van bitcoin, genomen over de afgelopen 100 weken. De prijs van dit gemiddelde ligt op dit moment op $38.000 terwijl bitcoin zelf dus rond $23.000 handelt.

“De benchmark-crypto [bitcoin, red.] bereikte het laagste punt ooit ten opzichte van van de 100-weken MA in juli [de situatie is een] extreme discount binnen een duurzame bull-markt.”

De uitspraken van de analist zijn enigszins opvallend. Zo lijkt hij de huidige marktsituatie nog steeds een bull-markt te noemen. Waarschijnlijk baseert hij zijn uitspraak op de lange termijn. De bitcoin prijs steeg de afgelopen jaren namelijk natuurlijk alsnog enorm in waarde, ondanks de dalingen van de afgelopen maanden.

Vecht niet met de Fed als het om bitcoin gaat

McGlone stelt verder dat hij vooral de acties van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, in de gaten houdt. De beslissingen om de rentepercentages te verhogen of verlagen zorgen voor behoorlijke schokgolven in de financiële wereld, met de afgelopen periode negatieve schokgolven als gevolg van renteverhogingen. “Mijn mantra voor het afgelopen jaar is geweest: ‘Vecht niet met de Fed als het om risicoactiva gaat’,” aldus McGlone.

“Bitcoin en crypto’s waren een belangrijk onderdeel van de 2021 rush [stijgingen] en dus ook onderdeel van de 2022 flush [dalingen], maar ik zie bitcoin en ethereum er bovenop uitkomen.”

De analist lijkt zich dus vooral op de lange termijn (lees: jaren) te richten. Hij ziet bitcoin uiteindelijk “het wereldwijde digitale onderpand” worden. Ethereum (ETH) kan daarnaast volgens zijn verwachtingen “de primaire aandrijver van de digitale revolutie” worden.

Uiteraard weet niemand wat de twee cryptocurrencies daadwerkelijk gaan doen in de toekomst. Wil jij in een veilige omgeving meer leren over crypto en het handelen ermee? Neem dan eens een kijkje in de Crypto Insiders Discord.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie