Timo Bult Timo Bult
02/09/2022 08:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2022 08:01

Bitcoin prijs houdt stand boven $20.000, volgt een uitbraak?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat analisten op de lange termijn van de Bitcoin koers verwachten

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers bungelt nog altijd vlak boven de $20.000. Menig investeerder houdt zijn adem in, in afwachting van een mogelijke verdere doorbraak omlaag. Het sentiment op de markt is dan ook nog altijd “extreem angstig.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers vlak boven $20.000

De situatie is eigenlijk al dagen hetzelfde. Nadat bitcoin half augustus niet door de $25.000 kon breken, is de koers weer afgedaald naar de belangrijke steunzone bij $20.000. Deze zone is belangrijk omdat dit de top van de bull-markt in 2017 markeert. Zakken we hier doorheen dan kan het plotseling snel gaan.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $20.090 op crypto exchange Coinbase. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de bitcoin prijs in euro €20.107.

Het is mogelijk dat BTC de komende uren een kant gaat kiezen. De 50-moving average (MA) bevindt zich op dit moment namelijk vlak boven de huidige prijs. Deze MA kan als weerstand fungeren en de koers verder naar beneden drukken. Een uitbraak hierboven kan echter leiden tot een verdere stijging.

Omlaag is de support bij $19.000 in eerste instantie belangrijk. Omhoog ligt een eerste mogelijke weerstand bij $20.8000.

‘Respecteer de BTC koers trend’

In het laatste bitcoin nieuws valt vaak te lezen dat analisten behoorlijk verdeeld zijn over de huidige situatie; is dit de bodem of dalen we nog een stuk verder af de komende tijd? Analist Bierre ziet een duidelijke trend op de 4-uurs grafiek, en die is neerwaarts. Vanochtend tweette hij dat deze trend onveranderd is.

Een andere analist, Kaleo, ziet tevens een steile trendlijn omlaag. De koers handelt op dit moment vlak onder deze trend en dus volgt er mogelijk snel een antwoord op de vraag of deze trend opnieuw standhoudt of breekt.

Bitcoin hodlers blijven hodlen

Al met al blijven veel bitcoin investeerders hun BTC stevig vasthouden. On-chain analyseplatform Glassnode laat aan de hand van een grafiek zien dat het percentage van de bitcoins dat al twee jaar niet is verplaatst, flink is gestegen. Maar liefst 45,1% van alle bitcoins staat al twee jaar stil!

Wat verwacht jij van de bitcoin koers? Praat mee in onze Discord met onze analisten, coaches en fanatieke leden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie