Rico Engelbarts
21/06/2018 10:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Bitcoin-prijs keert terug naar $6.700, markt voegt $8 miljard toe bij herstel Bithumb-hank

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren, 20 juni, verloor de markt meer dan $10 miljard, nadat Bithumb, de één na grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea werd gehackt. Vandaag heeft de cryptocurrency-markt $8 miljard toegevoegd aan haar waardering, als gevolg van de lichte winst van Bitcoin, en herstelt derhalve binnen 24 uur van de Bithumb-hack.
bitcoin_herstel_grafiek
Wat zit er achter het herstel?
Gisteren daalden grote cryptocurrencies waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) met ongeveer 2% toen de markt lichtjes daalde, en dit zorgde voor een geïntensiveerde neerwaartse beweging van tokens en kleinere cryptocurrencies.
De kleine correctie was duidelijk veroorzaakt door de Bithumb-hack, die de corrigerende rally van de crypto-markt en de korte termijns-rally van BTC van $6.300 naar $6.700 onmiddellijk stop zette. Beleggers in zowel de Koreaanse als de wereldwijde markt voor cryptocurrency hebben een uitverkoop van cryptocurrencies geïnitieerd uit angst dat de Bithumb-hack een downtrend op de korte termijn zou veroorzaken.
Het Bithumb-team kwam echter direct met een officiële verklaring:

We hebben nagetrokken dat bepaalde cryptocurrencies ter waarde van $30.000.000 gestolen zijn. Die gestolen cryptocurrencies zullen worden gedekt door Bithumb en alle assets worden overgedragen naar een cold wallet.

Na meer dan $300 miljoen nettowinst te hebben gemaakt in 2017, is $30 miljoen een niet al te grote som geld voor het bedrijf dat voor meer dan een miljard dollar gewaardeerd wordt. Maar na de publicatie van de verklaring heeft Bithumb deze ingetrokken van verschillende social media platforms.
Desgevraagd zei een Bithumb-vertegenwoordiger dat, hoewel het gestolen bedrag in de hackaanval correct is en het ook vast staat dat het bedrijf de volledige $30 miljoen zal dekken met haar fondsen, het bedrijf door regelgevers is gevraagd om een meer georganiseerde manier van het omgaan met dergelijke situaties te gebruiken, en daarom haar verklaring ingetrokken heeft om in de nabije toekomst een volledige bekendmaking uit te geven.
Gisteren waren veel analisten zeer optimistisch met betrekking tot de korte termijns-trend van de markt voor cryptocurrency, voornamelijk als gevolg van de positieve prijsbeweging van BTC en ETH. BTC wist ook te voorkomen onder de $6.000 uit te komen, toen het vanaf $6.200 relatief snel omhoog schoot.
Verschillende momentum indicatoren waaronder de moving average convergence divergence (MACD) en de Relative Strength Index (RSI), samen met zowel eenvoudige als exponentiële voortschrijdende gemiddelden, toonden optimisme en momentum voor BTC op de korte termijn.
Waar BTC nu naartoe gaat
Toch is het, vanwege het lage volume van de gehele markt voor cryptocurrency, moeilijk om te concluderen dat bears de controle over de markt hebben verloren.
Gedurende 29 mei tot 8 juni en van 17 mei tot 21 mei had BTC optimisme op de korte termijn getoond. Grote uitverkoop als gevolg van het gebrek aan volume leidde er echter toe dat BTC voortdurend verder van het $8.000-punt daalde.
Het is nog steeds goed mogelijk dat BTC onder de $6.000 uitkomt als er een grote uitverkoop in de komende dagen plaatsvindt. Als BTC omhoog stoot naar $7.000 is het mogelijk dat het een middellange termijns-rally start. Momenteel moeten beleggers de markt en het volume observeren om de volgende beweging van de markt te zien.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie