Bitcoin prijs nog altijd in gevecht met $24.000, volume neemt toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs nog altijd in gevecht met $24.000, volume neemt toe

Foto: Jan_S/Shutterstock

Vandaag staat het gevecht om de weerstandszone bij $24.000 centraal voor de bitcoin (BTC) koers. Sinds vanochtend zijn de bulls in gevecht deze prijszone te veroveren, iets wat ze sinds eind juli al proberen. Hoe staat de koers er op dit moment voor? Je leest het in deze bitcoin marktupdate.

Bitcoin koers kan niet direct doorzetten

Beginnend met de koersgrafiek van bitcoin. Daarop zien we een stijging die afgelopen nacht aardig versnelde. Maar zoals verwacht stuit BTC bij $24.000 op weerstand. In dit prijsgebied lijken traders wat winst te pakken met als gevolg dat de koers vooralsnog niet meteen door kan zetten omhoog. Aan het toenemende handelsvolume is duidelijk te zien dat het een flink bevochten prijszone is waar zowel de bears als bulls de overhand proberen te krijgen.

Bitcoin koers op 8 augustus
1H grafiek – Bron: Tradingview

Daarmee komt de huidige bitcoin prijs op Coinbase uit op $23.958. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de BTC prijs in euro op het moment van schrijven €23.440, ruim 3% hoger dan 24 uur geleden. Bij een verdere afwijzing kan bij $23.200 steun liggen. Hier vinden we de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek en een stijgende trendlijn die BTC de afgelopen maand vormde.

Analist verwacht stijging aandelen, volgt bitcoin?

Mocht je dagelijks updates en analyses willen ontvangen, neem dan eens een kijkje in de Crypto Insiders Discord server. Hier worden dagelijks interessante updates gedeeld en stel je vragen direct aan onze analisten! Onze Discord vind je hier.

Bitcoin stuit dus op dit moment op weerstand. Toch is analist TechDev ervan overtuigd dat het niet lang zal duren voordat we een verdere stijging zien. Hij baseert zich op de traditionele markten, waar hij “de steilste stijging van de laatste 40 jaar” verwacht.

“Wanneer aandelen gaan, gaat bitcoin. En ik verwacht dat de steilste stijging van aandelenkoersen van de afgelopen 40 jaar in 2023 zal doorlopen. Daarna mogelijk een grote test voor Bitcoin en crypto. Mijn mening natuurlijk.”

De analist lijkt zijn verwachting vooral te baseren op de Fibonnaci indicator en prijsprestaties in het verleden. Hierbij geldt natuurlijk altijd dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Desalniettemin is het een interessant scenario om goed in de gaten te houden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie