bitcoin_op_recordhoogte_in_iran_met_250_procent_premium

Bitcoin prijs op recordhoogte in Iran met meer dan 250% premium

0

In Iran blijken cryptocurrencies zich met significante premiums te verhandelen, ondanks de prijsbewegingen. Zo staat de Bitcoin (BTC) prijs op dit moment rond $25.887, een premium van meer dan 250 procent. Ook andere cryptocurrencies genieten dergelijke premium prijzen; Ethereum (ETH) wordt verhandelt voor $1050, tegenover $250 in andere markten.

Deze cijfers blijken uit de tweets van verschillende beurzen uit Iran, waaronder Exir, welke een diagram tweette met de prijsbewegingen van BTC in Iran. Exir claimt dat de BTC prijs bijna een all-time high aanraakt in de Iraanse valuta rial, welke op dit moment daalt tegenover de dollar:

Deze significante prijsstijging komt ten gevolg van een grote groei in de vraag naar cryptocurrencies in Iran, wat mogelijk het resultaat is van meerdere factoren.

Zo herintroduceerde de VS recent nieuwe sancties tegen het land, wat de vraag naar de rial doet dalen. Dit zorgde ervoor dat de rial meer dan 80% waardeverlies leed tegenover de Amerikaanse dollar sinds 2013. Een logisch gevolg hiervan is dat het Iraanse volk zoekt naar andere, betrouwbaardere middelen voor waardeopslag, waaronder cryptocurrencies.

Een andere reden is het gebruik van cryptocurrencies als strategisch middel door de Iraanse overheid. Hiermee kan het mogelijk de Amerikaanse sancties vermijden. Zo heeft de Iraanse overheid recent aangekondigd dat het de cryptomining industrie accepteert en legaliseert, enige maanden nadat de Iraanse centrale bank crypto beurzen heeft verboden. De Iraanse overheid is zelfs bezig met de ontwikkeling van haar eigen cryptocurrency.

Het is helder dat de Iraanse overheid zich klaarmaakt om cryptocurrencies te omarmen. Echter laten de hoge premiums zien dat de cryptocurrencies op dit moment kampen met een laag aanbod in het land terwijl de vraag hoog is; zeker in tijden van sancties en het verlies van vertrouwen in de rial.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws