Rico Engelbarts
26/08/2018 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2018 12:15

Ontwerp Iraanse nationale overheids-cryptocurrency klaar

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
ontwerp_iraanse_nationale_overheids-cryptocurrency_klaar

De Supreme Council of Cyberspace (SCC) in Iran heeft laten weten dat de ontwerpversie van het door de staat gesteunde cryptocurrency-project af is, meldt de Iraanse Financial Tribune op 25 augustus. Een functionaris van de SCC zei dat het ontwerp werd opgesteld in opdracht van president Hassan Rouhani.
Saeed Mahdiyoun, adjunct-directeur die verantwoordelijk is voor het opstellen van regels bij de SCC, heeft naar verluidt aan het Iraanse persbureau IBENA laten weten dat het idee van het introduceren van een nationale cryptocurrency actief wordt nagestreefd door de SCC. Tevens verklaarde hij dat de overheidsinstanties spoedig de bestaande onzekerheden rond cryptocurrencies weg zullen nemen, aangezien de Centrale Bank van Iran (CBI) eind september haar officiële standpunt over de kwestie zal uitspreken.
Op dit moment worden crypto-activiteiten verboden door Iraanse banken en kredietinstellingen, als gevolg van de zorgen over witwaspraktijken die ontstonden in december 2017.
Iran heeft bevestigd dat het haar eigen door de staat uitgegeven token wil creëren om de komende Amerikaanse sancties te omzeilen, meldde PressTV in juli. Ook zou een eigen token helpen om “de overdracht van geld, van en naar overal ter wereld, te vergemakkelijken”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie