Ivo Melchers Ivo Melchers
03/12/2023 08:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2023 19:45

Bitcoin prijsstijging leidt tot opmerkelijke winstgevendheid

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijsstijging leidt tot opmerkelijke winstgevendheid

Foto: Champ008/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs staat op zijn hoogste niveau in maar liefst achttien maanden tijd. Als gevolg mogen veel bitcoin-investeerders momenteel een winst opschrijven over hun totale investering. Percentagewijs staat een opmerkelijk aantal Bitcoin-wallets nu in het groen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin holders massaal in de plus

Blockchain-analyseplatform IntoTheBlock liet op vrijdag middels een bericht op X weten dat de winstgevendheid van bitcoin zijn hoogste level in twee jaar tijd heeft bereikt. Maar liefst 81,35 procent van alle walletadressen staan tegen de huidige BTC koers in het groen.

Dit betekent simpelweg dat de gemiddelde kostprijs van 81,35 procent van alle Bitcoin-wallets lager is dan de huidige prijs van bitcoin. Dit betekent echter niet 81,35 procent van alle BTC-bezitters op een winst staan. Een individu kan bijvoorbeeld meerdere wallets in bezit hebben. Bovendien hebben crypto exchanges bitcoins van een groot aantal investeerders in eenzelfde wallet zitten.

Desalniettemin is het een indrukwekkende statistiek die voor het laatst werd geëvenaard in december 2021, toen de BTC koers nog boven de 50.000 dollar handelde.

Gedurende 2023 heeft de winstgevendheid steeds hogere pieken gemaakt. De statistiek beweegt logischerwijs mee met de bitcoin koers, die dit jaar met volle overtuiging uit zijn bearmarkt is gekropen. Op het moment staat bitcoin meer dan 126 procent hoger dan aan het begin van het jaar.

Advertentie

Bitcoin stijging tot nieuw jaarlijks hoogtepunt

Deze week is de bitcoin koers gestegen tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van zo’n 39.000 dollar. Dit was tevens de hoogste prijs in 18 maanden tijd. Met het oog op een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin beursfonds in januari groeit het vertrouwen en optimisme op de cryptomarkt. Volgens analisten is de kans namelijk 90 procent dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 8,9 of 10 januari een lading beursfondsen goed zal keuren.

Veel investeerders hebben hun munten de afgelopen tijd van cryptobeurzen afgehaald, wat een sterke weerspiegeling is van het groeiende vertrouwen. Om precies te zijn zijn er sinds 17 november bij elkaar opgeteld meer dan 37.000 BTC weggestroomd van alle gecentraliseerde exchanges.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie