Simon Bosch Simon Bosch
20/03/2024 11:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 11:41

Bitcoin projecten krijgen grote investering van mensenrechtengroep

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin projecten krijgen grote investering van mensenrechtengroep

Foto: Drazen Zigic/Shutterstock

Een opvallend kenmerk van de crypto industrie is dat een aantal belangrijke spelers besloten hebben om als non-profitorganisaties te opereren. Dit houdt echter in dat ze afhankelijk zijn van externe financiering om te kunnen functioneren.

In dit kader heeft de Human Rights Foundation (HRF) besloten om financiële steun te verlenen aan 14 veelbelovende projecten uit verschillende delen van de wereld

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Stichting doneert aan Bitcoin projecten

De Human Rights Foundation zet zich wereldwijd in voor mensenrechten, en richt zich in het bijzonder op autoritaire regimes. In theorie kan bitcoin (BTC) de bevolking in zulke landen helpen doordat het je in staat stelt om zelf als het ware voor bank te spelen. Daarom is de HRF al een tijd erg te spreken over bitcoin.

In een persbericht schrijft de organisatie dat het in totaal 500.000 Amerikaanse dollar aan 14 verschillende bitcoin-projecten heeft gedoneerd. Deze projecten ontwikkelen diensten en functies op en rondom het Bitcoin-netwerk.

Zo ontvangt het stablecoin-project USD E-Cash financiering van de HRF. USD E-Cash is een stablecoin, maar in plaats van dat deze op een blockchain zoals Ethereum (ETH) staat, wordt hij uitgegeven op Bitcoins Lightning Network.

BTCPay Server is een gratis, open-source betalingsverwerker bovenop het Lightning Network, en ontvangt eveneens een deel van het geld. Met LNbits kun je gemakkelijk je vrienden en familie betrekken bij bitcoin, via op Lightning Network gebouwde gekoppelde rekeningen.

De stichting steunt ook een Chinees nieuwsplatform, ondanks dat de handel in crypto in China nog altijd verboden is. Het nieuwsplatform zet zich in voor het bevorderen van democratie, mensenrechten en de rechtsstaat. Met steun van HRF worden schrijvers, redacteuren en vertalers betaald.

Advertentie

HRF pro-Bitcoin en pro-mens

HRF ziet de voordelen van bitcoin en is daarom niet te spreken over zogeheten central bank digital currencies (CBDC’s).

Om ervoor te zorgen dat centrale banken hun macht niet misbruiken heeft de organisatie daarom een ‘CBDC-tracker’ onthuld. Hiermee wil de organisatie als het ware turven hoeveel financiële vrijheid de bevolking behoudt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie