Shane Kuijpers
20/01/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2022 06:04

Bitcoin salaris; meerderheid Canadezen staat er open voor

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin salaris; meerderheid Canadezen staat er open voor

Foto: AI5/Shutterstock

Een recente enquête heeft uitgewezen dat een ruime meerderheid van Canadezen hun salaris in de toekomst in bitcoin (BTC) zouden willen ontvangen. Binnen 5 jaar zou 62% van de mensen die de enquête hebben ingevuld hun salaris (deels) in bitcoin willen hebben.

Een enquête van softwareplatform Capterra werd door 1.000 respondenten ingevuld en de resultaten spraken voor zich. Salaris in bitcoin is een idee wat steeds populairder begint te worden. Bijna tweederde wil dan ook dat dit binnen 5 jaar al gaat gebeuren. 

Dit was overigens niet de enige bevinding die de enquête heeft opgeleverd. Zo werd duidelijk dat een van de vier deelnemers momenteel bitcoin of andere cryptocurrencies bezit. 58% hiervan is begonnen met investeren tijdens de COVID lockdowns, simpelweg omdat ze toen meer tijd hadden om onderzoek te doen. Daarnaast gaf 37% van de respondenten aan dat ze van plan zijn om binnenkort crypto te kopen.

Uit de resultaten bleek ook dat bitcoin en ethereum (ETH) nog steeds de twee populairste cryptocurrencies zijn. De top 5 werd gecompleteerd door dogecoin (DOGE), litecoin (LTC) en cardano (ADA). Bitcoin en cryptocurrencies zijn bovendien populairder onder de jongere segmenten van de bevolking. Van de crypto bezitters is 34% tussen de 18 en 22 jaar en 41% tussen de 23 en 35 jaar oud.

Hoewel de meerderheid van de deelnemers positief is omtrent crypto, geldt dat niet voor iedereen. En daar zijn een aantal redenen voor. Gebrek aan kennis, een fluctuerende markt en de angst dat crypto verdwijnt waren de voornaamste.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Salaris in bitcoin

Salaris in bitcoin is een onderwerp wat de laatste tijd wel vaker aan bod komt. Eric Adams, de nieuwe burgemeester van New York heeft eind vorig jaar aangegeven dat hij zijn eerste 3 salarissen wilt ontvangen in bitcoin. Ook de burgemeester van Miami, Francis Suarez, staat bekend als pro-crypto. 

Zowel New York als Miami hebben al vol ingezet op crypto en dit zal vermoedelijk in de toekomst alleen nog maar meer worden. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie