Rico Engelbarts
15/04/2020 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2020 19:02

Bitcoin scepticus Mark Cuban gelooft dat BTC van pas kan komen als economie in elkaar zakt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin scepticus Mark Cuban gelooft dat BTC van pas kan komen als economie in elkaar zakt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Creek Digital, sprak in zijn podcast “Off the Chain” met miljardair en Bitcoin (BTC) scepticus Mark Cuban. Pomp, zoals Pompliano zichzelf noemt, wilde graag weten wat er zou moeten veranderen aan crypto om hem van gedachte te doen veranderen en de waarde van Bitcoin in te zien.
Toen pomp hem deze vraag stelde gaf Cuban aan dat hij het nut van Bitcoin nog niet zag. Daarnaast zegt hij dat Bitcoin moeilijk te gebruiken is, zelfs voor mensen die verstand van technologie hebben. Hier voegde hij aan toe dat je de Bitcoin ook moet kunnen gebruiken als betaalmiddel.
Als je het nu wilt uitgeven moet je het eerst omwisselen, waardoor je nog steeds afhankelijk bent van fiat-geld. Alleen als deze zaken veranderen ziet hij de mogelijkheid wel dat Bitcoin gebruikt kan worden als  ‘veilige haven’ zoals goud dat is. Met goud kan je echter bijvoorbeeld een goudstaaf maken en dit gebruiken als meubilair, dat kan met Bitcoin niet aangezien het digitaal is. 
Toch ziet Cuban een aantal bijzondere kenmerken aan Bitcoin, zoals de halving en mining. Ondanks dit gelooft Cuban dat er veel onzekerheid is, niet alleen met blockchain maar met crypto in het algemeen. Geen enkele blockchain app is op dit moment echt in gebruik en groot, en er zijn veel crypto-projecten die elkaar tegenspreken.
Cuban gelooft echter wel dat mocht de hele economie vallen als gevolg van het opkoopprogramma van de FED en iedereen verliest alles, dat Bitcoin goed van pas kan komen. Mocht de economie echter gewoon terugkomen en het daarna even goed doen, zal Bitcoin niks kunnen toevoegen.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie