Roy van Krieken Roy van Krieken
21/06/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2023 15:30

Bitcoin schiet op Binance.US door het dak en tikt $138.000 aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De een na grootste bitcoin bezitter ter wereld is geïdentificeerd

Foto: Skrypnykov Dmytro/Shutterstock

Vanochtend keek de crypto gemeenschap met verbazing naar een onverwachte, reusachtige piek van de bitcoin (BTC) koers op Binance.US, de Amerikaanse tak van Binance. De waarde van bitcoin schoot in een flits op naar een astronomische $138.000, een sprong van bijna 450% vergeleken met de gemiddelde waarde op dat moment, die rond de $29.000 schommelde.

Grote Amerikaanse bank blijkt in bitcoin ETF’s te investeren
Grote Amerikaanse bank blijkt in bitcoin ETF’s te investeren

Bitcoin explodeert op Binance.US

Deze ongekende piek, die slechts een paar seconden standhield, vond vanochtend plaats om 08:50 Nederlandse tijd. De waarde corrigeerde zich snel en zakte terug naar het niveau dat vergelijkbaar was met die van andere crypto exchanges.

Deze extreme beweging lijkt waarschijnlijk niet het gevolg van een enkele handelaar die bereid was om zo’n hoge prijs te betalen voor zijn bitcoin. Het werd eerder veroorzaakt door een lage liquiditeit voor het BTC/USDT handelspaar op Binance.US. Bij een te grote vraag en een te laag aanbod kunnen er vreemde dingen gebeuren op een handelsplatform.

Marktgegevens laten tevens zien dat een BTC aankoop van $400.000 op dit handelspaar de prijzen met 2% kan opdrijven, terwijl voor hetzelfde effect op een BTC/USD handelspaar minstens $842.000 nodig zou zijn. Zonder een uiterst lage liquiditeit laat je de bitcoin koers dus niet zomaar stijgen tot boven de $100.000.

Advertentie

De impact van marktliquiditeit op BTC

Marktdiepte is een indicatie van de liquiditeit in een financiële markt. Volgens een recente studie van Kaiko is de marktdiepte van Binance.US met maar liefst 76% gedaald ten opzichte van mei, wat doet vermoeden dat zowel marktmakers als handelaren zich hebben teruggetrokken van het platform en zodoende de liquiditeit is gekelderd.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) jegens Binance.US. De Amerikaanse toezichthouder beschuldigt de exchange ervan zonder licentie in het land te opereren en de effectenwetgeving te hebben overtreden. Hierdoor pakten veel beleggers hun spullen, met een serieuze daling van de marktdiepte als gevolg.

Ondanks deze serieuze aanklacht blijft bitcoin zijn weerbaarheid tonen. Na een tijdje te hebben geworsteld steeg de BTC koers gisteren en vandaag weer met een mooie 8% naar $29.000, een record sinds begin mei​.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
Advertentie