Kevin Schijven Kevin Schijven
24/04/2022 10:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2022 10:12

Bitcoin schommelt in gevoelig bereik, kan koers hieruit klimmen?

Nieuws
Bitcoin schommelt in gevoelig bereik, kan koers hieruit klimmen?

Foto: Joannii/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begon afgelopen week met een dipje, herstelde vervolgens sterk maar kelderde toen weer flink. Bitcoin valt weer bijna in hetzelfde bereik als de koers begin dit jaar hing. Daarmee ligt de angst en onzekerheid weer hoog in de markt en zijn analisten nog steeds zeer verdeeld.

Alarmbellen bij Solana: helft van alle token pre-sales is een scam

Bitcoin koers weer terug naar af

De bitcoin koers verloor grip op de $40.500 begin deze week en dipte toen even onder $39.000. Vervolgens maakte bitcoin een herstel en tikte donderdag bijna $43.000 aan. Daar werd de koers echter afgewezen en kwam vrijdagochtend weer rond die $40.500 uit.

Vrijdagmiddag kon bitcoin hier echter ook niet aan vasthouden en kelderde nog dieper. Bitcoin kwam even rond $39.350 uit en herstelde toen ietsjes. De koers schommelde gisteren tweemaal naar een piek van $39.950, maar zakte vervolgens naar $39.500.

De bitcoin prijs stijgt vanochtend naar $39.800 op KuCoin en €36.850 op Bitvavo, maar de koers heeft hier momenteel moeite om aan vast te houden. Bitcoin staat daarmee 0,5% in de plus vandaag en 1,7% in de min ten opzichte van een week geleden.

Advertentie

De correlatie met de bitcoin koers

Meerdere analisten waarschuwden al voor een mogelijke afwijzing in het gebied tussen de $42.000 en $43.000. Toch ging de daling van deze week ook weer gepaard met een nieuwe dosis angst. De Federal Reserve voorzitter bevestigde een verhoging van de rentetarieven in mei om de inflatie tegen te gaan. Dat zorgde voor roodkleurende aandeelmarkten als de S&P 500 waar bitcoin een hoge correlatie mee heeft en een stijgende Amerikaanse dollar index (DXY) waar bitcoin een negatieve correlatie mee heeft.

De BTC koers hangt dus weer in een gevoelig gebied. Het is mogelijk dat bitcoin niet veel dieper dipt omdat begint dit jaar in dit bereik veel BTC werd verhandeld en dat zorgt mogelijk voor veel support. Als men uitzoomt op de grafiek, valt het op dat bitcoin ook nog steeds een reeks van higher lows vestigt.

Toch ziet de koers er niet heel stabiel uit en genoeg analisten vrezen nog altijd voor een diepere daling en daarmee mogelijk een hertest van de lows van begin dit jaar. De koers zou dan nog helemaal richting $30.000 kunnen zakken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie