Roy van Krieken Roy van Krieken
04/04/2024 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2024 11:36

Bitcoin sluit indrukwekkend kwartaal af, maar gevaar ligt op de loer

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist

Foto: 99Art/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft het eerste kwartaal van 2024 afgesloten met een opmerkelijke stijging van 64%, waarmee het één van de sterkste kwartalen in de afgelopen drie jaar noteerde. Echter, analisten waarschuwen voor mogelijke volatiliteit met het oog op de aanstaande halvering van de bitcoin en de spanning in de crypto gemeenschap neemt toe.

Waarom Bitcoin de dramatische inflatiecijfers negeert en toch stijgt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Een van de beste kwartalen ooit voor BTC

Vanaf het begin van het jaar tot het einde van maart heeft de prijs van bitcoin een indrukwekkende sprong gemaakt van $44,172 naar $71,255, volgens gegevens van Kaiko Research. Dit vertegenwoordigt niet alleen een aanzienlijke groei, maar ook een van de allerbeste kwartalen van de afgelopen jaren.

De consistente en sterke afsluitingen op wekelijkse, maandelijkse en kwartaalbasis hebben er echter wel toe geleid dat analisten, waaronder Phoenix Desmond die zijn inzichten deelde met zijn 11,700 volgers op X, spreken van ongekende marktomstandigheden. Omstandigheden die mogelijk duiden op turbulentie in de nabije toekomst.

“Nooit eerder zagen we zo’n sterke wekelijkse, maandelijkse en driemaandelijkse close boven de vorige ATH om vervolgens zo snel zo ver terug te vallen,” verklaarde Desmond.

Advertentie

Bitcoin halving aan de horizon

Met de halving van bitcoin, die gepland staat voor 20 april, loert de speculatie over een mogelijke prijsstijging in het tweede kwartaal vanwege de vermindering van het aanbod. Dit fenomeen heeft in het verleden geleid tot aanzienlijke prijsbewegingen, maar de marktsentimenten lijken momenteel anders.

Terwijl de crypto-wereld gespannen afwacht wat de halvering teweeg zal brengen, is het duidelijk dat bitcoin zijn positie als een dominante speler op de markt heeft verstevigd met een van zijn sterkste kwartalen tot nu toe. Desondanks blijft de toekomst onzeker. Beleggers zullen nauwlettend moeten kijken naar hoe de situatie zich ontvouwt in de aanloop naar, en volgend op, de BTC halving over een paar weken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie