Kevin Schijven Kevin Schijven
26/09/2022 06:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2022 06:53

Bitcoin sluit week het laagst dit jaar af en macro ziet er somber uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstel lijkt ver weg, Bank of Japan neemt overwachts besluit

Foto: AlekseyIvanov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef afgelopen week in een neerwaartse trend hangen. Dat leidde zelfs tot de laagste wekelijkse candle sluiting van 2022, zoals hieronder is te zien. Het lukte bitcoin afgelopen week niet om $20.000 terug te heroveren en de koers heeft inmiddels ook moeite om aan $19.000 vast te houden. De BTC prijs zakt vanochtend naar $18.730 op Binance en €19.430 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers 1,5% in de min vandaag. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 12,6%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $360 miljard en de dominantie op 39,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 21 (Extreme Fear). Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Positief voor bitcoin: markt gokt op agressieve renteverlagingen VS
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin correlatie en macro

De macro-economische toestand voorspelt nog altijd weinig goeds voor de koersen van risicovolle assets. Ondertussen steeg de Amerikaanse dollar index (DXY) afgelopen nacht wederom naar een nieuwe piek terwijl de Britse pond juist fors daalde.

Rode pre-market futures schetsen een slecht beeld voor aandelenmarkten waar bitcoin een zeer hoge correlatie dit jaar mee heeft. Desondanks houdt bitcoin de laatste tijd beter stand dan bijvoorbeeld de Nasdaq. Dat was enkele maanden geleden nog niet het geval was, meldt analist Jan Wüstenfeld. Echter vreest hij dat de bodem voor bitcoin nog niet bereikt is.

Advertentie

Bitcoin HODL’ers en whales

Daarnaast meldt analysebedrijf Santiment dat het aantal bitcoin whales, investeerders met enorme hoeveelheden BTC in bezit, nu al 11 maanden lang aan het afnemen is. Het aantal wallets, die tussen de 100 en 10.000 BTC bezitten, is gedaald naar 45,72% van het circulerende aanbod, het laagst in 29 maanden.

Desondanks meldt analysebedrijf Glassnode dat HODL’ers nog altijd hun BTC stevig vasthouden. Het volume aan coin days destroyed heeft in de afgelopen 90 dagen een dieptepunt bereikt. Dat is volgens Glassnode ook te zien in de Realized Cap HODL Waves. 86,3% van het BTC aanbod is al meer dan drie maanden niet verplaatst. Het zijn beide tekenen van veel vertrouwen onder investeerders op de lange termijn.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie