Kevin Schijven Kevin Schijven
15/05/2024 09:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 09:43

Bitcoin staat voor spannende dag: koers worstelt met cruciale weerstand

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom de Bitcoin koers vanmiddag heftig kan schommelen

Foto: Westlight/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft nog altijd moeite om zijn opwaartse trend te hervatten. De koers verliest momentum en lukt niet om omhoog uit te breken. Ook de meeste altcoins kleuren vandaag rood.

Vandaag kan het nog spannend worden op de cryptomarkt met de publicatie van nieuwe inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

Bitcoin whales kopen massaal, maar retail-vraag op opmerkelijk dieptepunt
Bitcoin whales kopen massaal, maar retail-vraag op opmerkelijk dieptepunt

Bitcoin vast tussen $61.000 en $62.000

Bitcoin werd dinsdagnacht wederom afgewezen op de $63.000. Vervolgens dook de koers naar $61.500 en maakte daar een stuiter. Echter was toen de $62.000 ook omgeslagen in te veel weerstand.

Bitcoin werd later op de dag behoorlijk volatiel, maar ondanks herhaaldelijke pogingen, lukte het de koers telkens niet om $62.000 te breken. Uiteindelijk viel de koers terug naar de $61.000.

Gedurende nacht kon bitcoin gestaag klimmen en klopt momenteel weer bij de $62.000 aan. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $61.941 op Bybit powered by SATOS en €57.205 op Bitvavo.

bitcoin koers 1505

Advertentie

PPI & CPI laten markten schommelen

Gisteren begon bitcoin te schommelen door zowel positief nieuws en negatief nieuws uit de VS. De Amerikaanse staat Wisconsin blijkt maar liefst $164 miljoen geïnvesteerd te hebben in de nieuwe bitcoin-ETF’s.

Gisteren werd ook de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) gepubliceerd. Ondanks dat deze op de verwachte 2,2% binnenkwam, is het alsnog een teken dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, vooralsnog niet de rentetarieven kan verlagen. Voor veel financiële markten is dat geen goed nieuws.

Vandaag volgt de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) en deze cijfers hebben doorgaans een heftiger effect op de koersen. Deze inflatiecijfers worden om 14:30 Nederlandse tijd gepubliceerd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat zeggen analisten over bitcoin vandaag?

Analist Ali Martinez meldt dat de activiteit op bitcoin blijft afnemen. Vooral whales, de enorme beleggers, tonen weinig activiteit, aangezien het aantal grote transacties daalt. Het is een teken van het terughoudende sentiment op de markt.

Desondanks denkt analist DecodeJar dat bitcoin binnenkort uit kan breken, en mogelijk zelfs helemaal naar de $108.000. De koers mag dan echter niet eerst onder de $56.500 duiken, want dan invalideert deze voorspelling.

Altcoins verdeeld, memecoins in trek

De altcoinmarkt ziet er vandaag verdeeld uit. Aan de rode kant van de top 100 hebben we vandaag munten als celestia (TIA), worldcoin (WLD), render (RNDR) en ethena (ENA) die allemaal tussen de 6% en 7% in de min staan.

Daarentegen blijven meerdere memecoins in trek en dat heeft hoogstwaarschijnlijk met de hype omtrent GameStop (GME) aandelen te maken. Floki (FLOKI) staat 6% in de plus en pepe (PEPE) zelfs bijna 12% in de plus. Pepe staat momenteel op een nieuwe all-time high van $0,00001142.

Nederlandse broker geeft Nederlanders tijdelijk 1.5 miljoen PEPE gratis

Ben jij van plan om stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct geeft al onze lezers vandaag 1.5 miljoen PEPE gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 1,5 miljoen PEPE helemaal gratis.

Pak 1,5M PEPE gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie