Timo Bult Timo Bult
14/05/2024 19:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2024 18:59

Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'

Foto: MarynaG/Shutterstock

Sinds de grote Amerikaanse bitcoin (BTC) beursfondsen (ETF’s) zijn gelanceerd begin dit jaar, was het wachten op het moment dat grote institutionele partijen aan boord zouden stappen. Onlangs is bekend geworden dat de Amerikaanse staat Wisconsin in een aantal bitcoin ETF’s heeft geïnvesteerd. “Een goed teken” zegt ETF-expert Eric Balchunas.

Amerikaanse staat Wisconsin zet Bitcoin-stap

Uit recent ingediende documenten blijkt dat de staat Wisconsin 94.562 aandelen in het Bitcoin ETF van BlackRock heeft gekocht. Daarnaast kocht het voor 64 miljoen dollar aan aandelen in Grayscale’s GBTC fonds. De staat deed dit in het eerste kwartaal van dit jaar.

In totaal stopte de staat ongeveer 164 miljoen dollar in de fondsen. De stap is opvallend volgens Balchunas, een bekende ETF-expert. Volgens hem durven dergelijke grote instituties het meestal pas een jaar na de lancering van een ETF aan om erin te investeren. Dat zou te maken hebben met liquiditeit, die vlak na de lancering van een ETF vaak nog ontbreekt.

Maar, zo stelt Balchunas, “dit was geen gewoonlijke lancering.” Vlak na de lancering van de Bitcoin ETF’s in de VS ontvingen de fondsen namelijk al direct zeer veel interesse waarmee de fondsen historie schreven. Over het nieuws dat Wisconsin nu al in bitcoin heeft geïnvesteerd, schrijft Balchunas:

“Zoals we hebben gezien waren dit geen gewone lanceringen. Een goed teken: verwacht meer, aangezien instellingen de neiging hebben om in kuddes te bewegen.” 

De koers reageerde in eerste instantie positief op het nieuws met een stijging van ongeveer 1 procent. De negatieve druk als gevolg van de hoger dan verwachte inflatiecijfers lijkt nu echter de overhand te krijgen.

BTC investering is maar een kleine fractie

De investering van meer dan 100 miljoen dollar is overigens relatief klein. Wisconsin heeft 165 miljard dollar onder beheer wat bestemd is voor onder andere het pensioenfonds van de staat.

De bekendmaking volgt nadat de deadline van 15 maart verstreek. Voor die datum moesten institutionele investeerders met meer dan 100 miljoen aan investeringen onder beheer bekendmaken welke activa zij bezitten. De markt houdt deze indieningen dan ook scherp in de gaten om te zien of er nog andere grote namen aan boord zijn gestapt.

Een andere bekende naam die in bitcoin ETF’s heeft geïnvesteerd is bankgigant JPMorgan.

Nederlandse broker geeft Nederlanders tijdelijk 1.5 miljoen PEPE gratis

Ben jij van plan om stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct geeft al onze lezers vandaag 1.5 miljoen PEPE gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 1.5 miljoen PEPE helemaal gratis.

Pak 1.5M PEPE gratis

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie