Kevin Schijven Kevin Schijven
11/11/2022 08:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2022 08:38

Bitcoin stijgt 4%, maar BTC wordt gedumpt en FTX fiasco nog niet over

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Breekt de Bitcoin koers vandaag uit? Hoge inflatiecijfers op komst

Bitcoin grafiek op Coinbase

Bitcoin (BTC) dipte helemaal naar $15.600 deze week en op sommige beurzen zelfs nog iets lager. Sindsdien herstelt de koers voorzichtig en maakte gisteren na de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) een klein sprongetje.

Gisterenavond kwam bitcoin weer kort boven $18.000 uit, maar viel tegen vanochtend terug naar $16.900. Op het moment van schrijven stijgt de BTC prijs naar $17.310 op Binance en €16.890 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 4% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 32%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $334 miljard en de dominantie op 38,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 25 (Extreme Fear).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Financiële markten stijgen flink na CPI

Gisteren kwamen de Amerikaanse inflatiecijfers met 7,7% lager uit dan verwacht en dat gaf de markten wat ruimte om te stijgen. Amerikaanse aandelenmarkten sloten gisteren in het groen na een flinke stijging en ook andere aandelenmarkten kleuren groen vanochtend.

Deze stijging gaat gepaard met een dalende dollar. De Amerikaanse dollar index (DXY) koers steeg dit jaar hard door het beleid van de Federal Reserve en maakte gisteren een flinke duik. DXY en BTC hebben een zeer hoge negatieve correlatie met elkaar dit jaar.

Advertentie

FTX kan cryptomarkt nog verder omlaag trekken

Ondanks de kleine opleving, is de markt nog altijd zeer angstig, maar ditmaal niet zozeer door de macro-economische omstandigheden, maar door de situatie omtrent FTX. Daar hebben we wellicht nog niet alle gevolgen van gezien.

Persbureau Reuters meldt dat FTX CEO Sam Bankman-Fried maar liefst $9,4 miljard wil ophalen om de zaak te redden. Onder andere van Tether, maar die heeft al geweigerd. Inmiddels heeft BlockFi al aangekondigd dat het alle opnames stil heeft gelegd. Deze liquiditeitscrisis kan ook nog andere partijen mee onder water trekken, zoals we in mei na de Terra crash zagen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miners nog steeds onder druk

Ook de on-chain gegevens schetsen geen fraai beeld. Er zijn weer grote zorgen dat miners zullen capituleren door de lage koers, hoge hash rate en hoge energiekosten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin stroomt naar beurzen

Daarnaast zijn investeerders massaal BTC naar exchanges aan het sturen. Wanneer het vertrouwen in exchanges zo hard zakt, maar investeerders toch BTC naar ze sturen, dan is dat hoogstwaarschijnlijk met het doel om de bitcoin te verkopen.

Ook bitcoin-miners sturen hun BTC naar exchanges, en hoogstwaarschijnlijk ook met het doel om ze te verkopen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie