Kevin Schijven Kevin Schijven
24/10/2022 07:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2022 07:20

Bitcoin stijgt $400 terwijl mining difficulty nieuw record bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Los mineros venden BTC sin precedentes: las acciones más bajas en años

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef afgelopen opvallend rustig en de volatieliteit zakte naar een zeer laag niveau. Daar kwam mogelijk gisterenavond toch een einde aan toen de koers een flinke sprong maakte. Echter werd bitcoin afgelopen nacht weer rond $19.600 afgewezen, dezelfde piek als vorige week dinsdag.

Toch lijkt bitcoin mogelijk vanochtend steun te vinden rond $19.300 en dat kan betekenen dat koers snel opnieuw een aanval op $19.600 poogt. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.325 op Binance en €19.600 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,7% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 65%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $371 miljard en de dominantie op 39,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 22 (Extreme Fear).

Bitcoins 200-dagen moving average nadert record: Waarom dit belangrijk is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin mining difficulty naar nieuw record

Ongeveer elke twee weken wordt de zogeheten bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, automatisch aangepast. Wanneer de concurrentie toeneemt en de hash rate stijgt, gaat de moeilijkheidsgraad omhoog zodat het netwerk er gemiddeld 10 minuten over blijft doen om blocks te verwerken.

De gemiddelde hash rate komt inmiddels uit op maar liefst 263,63 exahashes per seconde en dat betekent dat afgelopen nacht de moeilijkheidsgraad met 3,44% steeg naar een nieuw record van 36,84 T.

Dat betekent echter dat miners nog zwaarder onder druk komen te staan. Die druk ligt al hoog vanwege de hoge concurrentie, hoge kosten en lage koers. Volgens analysebedrijf Glassnode komt de bitcoin hash price nu op een all-time low van $66.500 per exahash uit. Er is een grote vrees dat veel vooral kleinere miners hierdoor moeten capituleren en deze verkoopdruk kan bearish zijn voor de koers.

Advertentie

Earnings seizoen zet deze week door

De verwachting was dat macro-economische ontwikkelingen wellicht voor volatilitieit vorige week konden zorgen, maar dat bleef uiteindelijk uit. Desondanks kan dat alsnog deze week volgen. Er lijkt hoop te zijn dat de laatste week van “uptober” toch nog positief uitvalt en een bearmarket rally volgt in het laatste kwartaal van 2022.

Deze week volgt de drukste periode van bedrijven die hun derde kwartaalcijfers zullen publiceren. De ogen zijn dan vooral gericht op de cijfers van Apply, Microsoft, Google en Amazon. Ze geven wellicht een teken welke kant aandelenmarkten op zullen gaan.

Dan volgt donderdag nog het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), al reageren de markten hier meestal minder heftig op dan beslissingen van de Federal Reserve.

Bitcoin ETF’s beleven teleurstellende dag, BlackRock in het bijzonder
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin dominantie in volume neemt af

Cryptoquant analist Maartunn heeft een nieuwe waarschuwing. Hij meldt dat wanneer bitcoin de meest dominante munt was voor een maand, en het volume vervolgens overslaat naar altcoins, dit historisch gezien niet goed was voor de prijs van bitcoin. Dat lijkt inmiddels weer af te spelen en maakt de analist enigszins bezorgd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie