Kevin Schijven Kevin Schijven
01/02/2022 10:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2022 10:16

Bitcoin stijgt en markt wordt bullish, maar kan koers nu uitbreken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt en markt wordt bullish, maar kan koers nu uitbreken?

Foto: Mc_Cloud/Shutterstock

Januari was een zeer slechte maand voor bitcoin (BTC) en het zag er naar uit dat de koers onder $38.000 de maand zou sluiten. Op het nippertje schoot bitcoin toch door deze grens heen en sloot de maand juist af rond $38.500. Desondanks eindigde bitcoin januari bijna 20% in de min, maar er is veel hoop dat februari positiever uitpakt voor de koers.

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers maakt sprongetje

De bitcoin koers verloor zondagnacht nog grip op de $38.000 en viel toen terug naar $37.000. Toch was dit wellicht een higher low ten opzichte van de vorige dip naar $36.000. Gisterenmiddag begon bitcoin hard te stijgen.

Die stijging had wellicht te maken stijgende aandeelmarkten als de S&P500 en Nasdaq die bitcoin meetrokken. De aandeelmarkten stegen wellicht vanwege de beslissing van de Australische centrale bank om de geldprinter uit te zetten. De correlatie tussen risicoactiva en bitcoin ligt nog altijd zeer hoog.

Bitcoin schoot toen van $37.000 naar $38.600, een stijging van maar liefst 4,3%. Bitcoin hield de rest van de avond en nacht opvallend goed stand rondom de $38.500. Twee dipjes brachten de koers even naar $38.300, maar vervolgens herstelde bitcoin gelijk weer naar $38.500.

Bitcoin maakte zojuist zelfs een poging om uit te breken, maar kwam gelijk te veel weerstand tegen rond $39.000 en valt terug naar $38.500 op Binance en €34.200 op Bitvavo.

Advertentie

Sentiment wordt steeds meer bullish

Langzamerhand zien we de angst op de markt afnemen en het sentiment weer meer bullish worden. Mocht bitcoin daadwerkelijk door $39.000 snel breken, dan zou deze consolidatiefase een stuk korter duren dan verwacht. Analisten houden er rekening mee dat we wellicht nog een hertest zullen zien van de lows rond $33.000 als vorige week of zelfs $30.000 als afgelopen zomer.

We moeten ook rekening houden met het Chinese nieuwe jaar. Dat zorgt ervoor dat de volumes extreem laag liggen en verhoogt de kans op schijnbewegingen en valse break-outs die weer snel kunnen corrigeren.

De on-chain gegevens tonen nog altijd een zeer bullish plaatje. De HODL’ers houden nog hun bitcoin vast en de uitstroom van BTC uit exchanges neemt weer flink toe.

Ook tonen meerdere indicatoren aan dat bitcoin momenteel oversold is en blijven de zogenaamde funding rates negatief. Dat was recent het tegenovergestelde toen de markt overleveraged was en de funding rates hoog lagen. Een zogenaamde short squeeze staat wellicht om de hoek.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie