Timo Bult Timo Bult
31/01/2022 15:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:39

Bitcoin stijgt vaak hard in februari, zo staat de koers er nu voor

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt vaak hard in februari, zo staat de koers er nu voor

Foto: FabrikaSimf/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft vanmiddag een aardige spurt laten zien nadat het aankwam bij een opwaartse trendlijn. Toch blijft het nog altijd afwachten op een verdere uitbraak in een periode waarin bitcoin in een steeds strakker bereik is komen te handelen. In dit artikel blikken we vooruit op de nieuwe maand.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Februari is vaak een goede maand voor bitcoin

Te beginnen met een al wat oudere tweet van on-chain analyseplatform Coinglass. Daaruit blijkt namelijk dat de maand februari over het algemeen een groene maand is voor de moeder der aller cryptocurrencies. Van de afgelopen 9 jaar was februari 7 keer goed voor positieve resultaten.

In 2013 steeg BTC nog 61,8% in waarde in februari. Ook in 2015 tot en met 2019 waren de resultaten positief met stijgingen van soms wel 20%. Alleen in 2014 en 2020 kreeg februari een rood tintje.

Het alom bekende gezegde “in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst” is natuurlijk altijd van toepassing. Uiteindelijk hebben we geen glazenbol en moeten we afwachten wat de toekomst zal brengen. Wel kunnen we natuurlijk de huidige situatie beoordelen.

BTC koers in symmetrische driehoek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat bitcoin sinds 22 januari, toen de koers de $34.000 als support testte, in een lichte opwaartse trend terecht is gekomen (we laten hierbij de korte dip op 24 januari even buiten beschouwing). Wat we echter tegelijkertijd zien is dat de highs minder hoog worden. Kortom, bitcoin vormt een symmetrisch driehoekspatroon, een teken dat noch de bulls, noch de bears de controle hebben.

4-uurs bitcoin grafiek op Coinbase

Gisternacht zakte bitcoin nog even terug tot aan de support-lijn van dit patroon bij op dat moment $36.500 op Coinbase. Precies op deze trendlijn vinden we de 4-uurs 50-moving average (MA). Hier vond de koers vandaag steun met in de afgelopen uren weer een stijging van bijna 3%. De Bitvavo bitcoin prijs is op dit moment €33.742. Of we nu wel uit de bovenzijde breken blijft zoals gezegd afwachten.

Een uitbraak, zowel naar boven als naar onder, zal waarschijnlijk hoe dan ook voor meer volatiliteit gaan zorgen. Zal deze februari weer in het rijtje van groene februari maanden eindigen? Praat mee in ons Telegram-kanaal en deel jouw verwachtingen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie