Kevin Schijven Kevin Schijven
31/07/2022 09:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2022 09:40

Bitcoin stijgt hardst sinds oktober 2021 terwijl aanbod blijft dalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet met 11% omhoog richting $25.000 – dit is waarom

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een zeer sterke maand achter de rug. De koers is in juli met meer dan 20% gestegen en dat is de sterkste stijging sinds oktober 2021, kort voordat bitcoin zijn all-time high (ATH) van $69.000 aantikte.

Het marktsentiment begint dan ook steeds positiever te worden. Echter ligt bitcoin nog bijna 66% onder zijn ATH en spreekt de markt vooral over een bear-markt of relief rally en niet nog over een bull-markt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers stijgt 20% in juli, maar daalt vandaag 1,2%

De bitcoin koers lag op 1 juli nog vlak onder $19.000 en tikte een week later een piek aan van $22.000. Bitcoin werd hier toen afgewezen en viel terug naar $19.000, maar steeg daarna weer hard en piekte vervolgens op 20 juli rond $24.200.

De koers zakte vervolgens weer snel, maar vond ditmaal al genoeg support op de $21.000 en hervatte toen weer zijn rally. Afgelopen vrijdag klopte bitcoin weer bij $24.000 aan, maar de weerstand was er nog te groot.

Toch brak bitcoin hier gisterenmiddag eventjes doorheen en piekte toen zelfs op $24.600, de hoogste prijs sinds 13 juni. Daarna kelderde bitcoin echter weer snel en het lukte de koers vanochtend nog niet om $23.800 te heroveren.

De BTC prijs komt momenteel uit op $23.700 op KuCoin en €23.200 op Bitvavo. De BTC koers staat daarmee vandaag 1,2% in de min, maar deze week 5% in de plus en deze maand 20% in de plus.

Advertentie

Bitcoin en de 200-weken moving average

De 200-weken moving average dient voor het eerst in de geschiedenis van de koers als belangrijk weerstandsniveau, zoals analist Caleb Franzen hieronder aangeeft. De 200-weken simple moving average (SMA) ligt momenteel rond $22.800 en de 200-weken exponential moving average (EMA) rond $26.750. Als de koers hierdoorheen breekt, en van dit gebied support maakt, kan dat een bullish teken zijn.

Dan moet de BTC koers wellicht eerst boven $23.200 standhouden, zoals Decentrader hieronder aangeeft. Dat zou dan een higher low kunnen zijn en dat is wellicht ook een bullish teken. Mocht dat niet lukken, dan zou inmiddels veel support rond $22.200 en $22.500 moeten liggen. Dat betekent echter niet dat een daling hieronder uitgesloten is.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin op exchanges blijft afnemen

Ondertussen blijft de hoeveelheid bitcoins op exchanges alsmaar afnemen. Sinds maart 2020 zijn de BTC exchange balansen met 4,6% gedaald, meldt analysebedrijf Glassnode. De exchanges hebben nu nog slechts 12,6% van het circulerende aanbod in handen, oftewel 2,4 miljoen BTC. het is een teken dat steeds meer BTC wordt vastgehouden door investeerders en dat is bullish voor de lange termijn.

Daarnaast meldt analist On-Chain College dat het aantal adressen met minstens 0,01 BTC ook alsmaar blijft klimmen. Dit ligt nu boven de 10,5 miljoen adressen.

Toenemende wereldwijde turbulentie zet bitcoin onder druk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie