Kevin Schijven Kevin Schijven
03/11/2021 10:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2021 10:04

Bitcoin stijgt iets, ethereum pakt weer nieuwe ATH, solana haalt cardano in, crypto markt bereikt nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt iets, ethereum pakt weer nieuwe ATH, solana haalt cardano in, crypto markt bereikt nieuw record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterenochtend leek het er al op dat een aantal cryptocurrency koersen op het punt stonden om uit te breken. Kort na de publicatie van de marktupdate maakten meerdere crypto een flinke sprong en een aantal koersen bleven afgelopen nacht alsmaar doorstijgen. Daardoor bereikt de totale marktkapitalisatie van crypto vanochtend zelfs een nieuw record van $2,89 biljoen.

Nieuw dieptepunt voor bitcoin ETF’s na dramatische week
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin

Bitcoin (BTC) maakte gisterenochtend een flinke sprong van $61.500 naar $63.500. Tegen het eind van de middag schoot bitcoin verder omhoog en piekte toen rond $64.250. Daar was de weerstand voor nu nog te groot en bitcoin corrigeerde vervolgens omlaag. Alhoewel bitcoin iets omhoog is geklommen, is het wellicht nog te vroeg te zeggen of de koers ook daadwerkelijk is uitgebroken.

Een week geleden toonde bitcoin namelijk precies hetzelfde patroon. Bitcoin piekte toen ook rond $64.000 en leek vervolgens boven $6.3000 stand te houden, maar kelderde daarna toch flink omlaag. Gaan we een herhaling van dit patroon zien of kan bitcoin toch verder doorbreken? De on-chain gegevens blijven er in ieder geval positief uitzien.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) maakte gisterenochtend in eerste instantie een minder grote sprong dan bitcoin, maar bleef vervolgens de rest van de dag doorstijgen. Ether doorbrak zelfs meerdere malen zijn all-time high (ATH) en piekte vervolgens rond 2 uur vannacht met een nieuw record van $4.630.

Vervolgens corrigeerde ether iets omlaag, maar vond wellicht support rond $4.545, en kwam vanochtend alweer even boven $4.600 uit. Kan ether vandaag wederom een nieuw record vestigen?

Daarnaast zien we ook ripple (XRP) vanochtend een flinke sprong maken. XRP staat 9% in de plus vandaag en komt momenteel bij $1,20 uit. Ook cardano (ADA) begint nu eindelijk weer te stijgen. De ADA koers bleef gisteren achter maar schiet op het moment van schrijven met 8% omhoog naar $2,12.

Desondanks steelt solana (SOL) weer de show vandaag. De SOL koers staat maar liefst 12% in de plus, haalde vannacht zelfs cardano in qua marktkapitalisatie en bereikte zojuist een ATH van $232. Solana is met een marktkapitalisatie van $68,7 miljard nu de vijfde grootste crypto op de markt.

Toch kleuren niet alle crypto groen vandaag. Enkele non-fungible tokens (NFT’s), die gisteren nog het hardst stegen, kleuren vandaag het roodst. Chiliz (CHZ) staat 10% in de min en decentraland (MANA) 14%. Ook meme coin shiba inu (SHIB) verliest 7% en safemoon (SAFEMOON) 12%.

Dan zijn er nog enkele uitschieters vandaag op de markt te vinden. Amp (AMP) en maker (MKR) staan beide zo’n 15% in de plus. Loopring (LRC) staat zelfs 34% in de plus vandaag en maar liefst 236% deze week. Arweave (AR) is vandaag weer de hardste stijger uit de top 100, staat zelfs 37% in de plus en bereikte vanochtend een nieuwe ATH van $85,5.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie