Kevin Schijven Kevin Schijven
29/09/2022 07:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2022 07:04

Bitcoin stijgt iets, maar miners blijven BTC naar exchanges sturen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miner winstgevend, het addertje? Legaal is het niet

Foto: cybrain/Shutterstock

Nadat bitcoin (BTC) dinsdag kort omhoog schoot en direct corrigeerde, kwam de koers weer rond de low van $18.500 – $18.600 uit. Wederom hield deze support stand en enkele uren later kon bitcoin iets herstellen. Gisterenavond kwam bitcoin bij $19.500 – $19.600 aan, maar het lukt vooralsnog niet om hier doorheen te breken. Op het moment van schrijven daalt bitcoin naar $19.380 op Binance en €20.050 op Bitvavo.

Daarmee staat de de bitcoin koers vandaag 3,2% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 9,3%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $373,5 miljard en de dominantie op 39,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 22 (Extreme Fear). Praat erover mee in onze Discord omgeving!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin correlatie en macro

Bitcoin hield vorige week opvallend sterker stand dan aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq. Desondanks is het nog veel te vroeg om van een ontkoppeling te spreken. De correlatie tussen bitcoin en deze markten ligt nog altijd zeer hoog. Bitcoin steeg gisteren dan ook weer samen met deze aandelenmarkten.

Dat komt waarschijnlijk omdat de Amerikaanse dollar index (DXY) koers afremde en iets daalde. Dat gaf weer wat ruimte aan risicolle markten en bitcoin om te herstellen. Andere fiatvaluta hebben het echter veel zwaarder. De dalende euro en pond zorgen dat investeerders overstappen naar Amerikaanse dollars en obligaties, maar ook naar bitcoin, meldt analysebedrijf Messari.

Advertentie

Bitcoin exchange reserves nemen toe, miner reserves nemen af

Toch blijven veel analisten nog bearish voor de komende periode. Analist IT Tech waarschuwt dat bitcoin reserves op exchanges nog altijd aan het stijgen zijn. Dat is mogelijk een slecht teken, omdat dit meestal suggereert dat investeerders willen verkopen.

Daarnaast meldt analysbedrijf Glassnode dat de BTC reserves van miners weer een flinke uitstroom zien sinds de koers werd afgewezen rond $24.500. Dat duidt mogelijk aan dat miners nog steeds zwaar onder druk staan door de lage koers, de hoge hash rate en de hoge energieprijzen. Daardoor worden zij gedwongen hun reserves regelmatig te verkopen om draaiende te blijven.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin Taro deamon lanceert

Toch is er ook positief nieuws voor bitcoin. Gisteren lanceerde de langverwacht alpha van Taro daemon.  Daarmee wordt het mogelijk om assets op de Bitcoin blockchain te maken, te versturen en te ontvangen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie