Kevin Schijven Kevin Schijven
17/05/2022 09:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2022 09:05

Bitcoin stijgt, maar angst neemt ook toe en DXY ligt op cruciaal punt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: Dit model toont interessante niveaus (+MATIC analyse)

Foto: 4kclips/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon sinds gisterenavond weer aardig stijgen. Het valt op dat analisten weer voorzichtig iets meer bullish beginnen te worden. Desondanks blijft de angst op de markt juist toenemen. De angst komt volgens de Fear & Greed index nu zelfs op het hoogst niveau uit sinds corona crash van maart 2020. Ook blijven blijven de meningen verdeeld of bitcoin al een bodem bereikt heeft of niet.

https://twitter.com/JohalMiles/status/1526470460178935808

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt met 2,6%

De bitcoin koers steeg zondagnacht naar $31.300, maar werd daar afgewezen. Bitcoin zakte gedurende nacht terug naar $29.500 en vond daar gisterenochtend support. Vervolgens brak bitcoin even door $30.000, maar kwam niet veel verder dan dat.

Bitcoin begon toen weer te dalen en kwam gisterenavond uit op $29.300. Vooralsnog lijkt bitcoin dus een patroon van higher lows vestigen sinds de dip naar $26.600 afgelopen donderdag. Vanaf de $29.300 maakte bitcoin een flinke bounce, maar de koers kon niet direct door $30.000 breken.

Tegen eind gisterenavond lukte dat toch en de koers hield vervolgens gedurende nacht rond de $30.000 stand. Vanochtend maakte bitcoin een sprongetje en de koers stijgt op het moment van schrijven richting $30.600 op KuCoin en €29.200 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 2,6% in de plus.

Advertentie

DXY koers zakt naar cruciaal punt

Bitcoin begon gisterenmiddag te dalen toen aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500 in het rood openden. Beide markten sloten ook de dag af in het rood, maar kort daarna begon bitcoin juist te stijgen. Dat betekent echter nog niet dat de langverwachte ontkoppeling plaats heeft gevonden, zoals sommigen wellicht iets te enthousiast al roepen.

Het is wellicht belangrijker om momenteel weer naar de Amerikaanse dollar index (DXY) koers te kijken. Die is namelijk de afgelopen dagen flink aan het dalen en komt nu weer in het bereik terecht dat wekenlang weerstand bood. Als DXY van deze weerstand nu support maakt en stuitert, kan dat mogelijk slecht uitpakken voor bitcoin, maar ook vice versa.

https://twitter.com/GertvanLagen/status/1526480735615467521

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin weerstandsgebieden

Bitcoin zou helemaal terug naar het bekende gebied tussen $38.000 en $39.000 kunnen stijgen zodra de $31.222 wordt gebroken, meldt Whale Maps. Rond die prijs werd bitcoin zondagnacht nog afgewezen.

Desondanks werd bitcoin onlangs ook op $32.000 afgewezen en ook tussen $34.000 en $37.000 zou mogelijk nog flink wat weerstand kunnen zitten. Er bestaat ook nog altijd de kans dat bitcoin toch nog diepere lows gaat opzoeken als de bredere markt niet mee zit.

Aantal actieve crypto-wallets ziet gigantische opleving, nieuw record
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoogste BTC handelsvolume in acht maanden

Ondertussen meldt Coinalyze dat afgelopen week voor het hoogste handelsvolume zorgde sinds herfst van vorig jaar. Die piek had echter te maken met de flinke crash van Terra (LUNA) afgelopen week, het verkoop van de BTC reserves van de Luna Foundation Guard en investeerders die de dip kochten. Ondertussen is het volume weer flink gedaald.

Crypto ontbijt: Bitcoin halving nadert met kritieke inflatiecijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie