Kevin Schijven Kevin Schijven
02/06/2023 08:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2023 08:18

Bitcoin stijgt na schuldenplafond deal, maar analisten zijn onzeker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom bitcoin koers heel volatiel kan worden in zeer spannende week

Foto: Panorama Images/Shutterstock

Bitcoin (BTC) sloot voor het eerst sinds november 2022 de maand in rood en dipte gisterenochtend nog naar $26.600. Vervolgens begon de koers voorzichtig te herstellen, werd gisterenavond kort volatiel en schoot even naar $27.170. Daarna zakte bitcoin weer en tikte afgelopen nacht zelfs even de $26.500 aan.

Daarna begon bitcoin flink te stijgen en komt op het moment van schrijven uit op $27.075 op Binance en €25.160 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $525 miljard en de dominantie op 46%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Bitcoin herstelt van Duitse schok: Miljarden stromen ETF’s binnen
Bitcoin herstelt van Duitse schok: Miljarden stromen ETF's binnen

Schuldenplafond deal kan voor relief rally zorgen

De Amerikaanse Senaat heeft de deal omtrent het schuldenplafond aangenomen. Er was veel kritiek over de deal, maar de meeste senatoren wilden liever niet het alternatieve scenario riskeren: dat de VS failliet raakt. De deal moet nog wel ondertekend worden door President Biden.

Toch is hiermee enige druk van de ketel af en kan de koers  zoals analist Gert van Lagen zegt, wellicht aan een zogenaamde relief rally beginnen. De Amerikaanse dollar daalde al even flink en volgens CME FedWatch verwacht inmiddels alweer 77% van de markt dat de Amerikaanse centrale bank op 14 juni de renteverhoging zal pauzeren.

Advertentie

Bitcoin ziet zeer lage volatiliteit

Desondanks zijn er zorgen dat dit liquiditeit uit de markt kan trekken en deze ligt momenteel al erg laag. Ook is met deze stijging bitcoin nog niet uit het huidige bereik gebroken. Inmiddels is de volatiliteit zo laag dat het vergelijkbaar is met aandelen als Amazon en Tesla, meldt Ecoinometrics.

Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren

Bitcoin analisten verdeeld: breekt koers omhoog uit?

Het sentiment begint desalniettemin positiever te worden en sommige analisten worden gelijk bullish. Volgens analist MikyBull staat bitcoin op het punt om omhoog uit te breken.

…Of maakt bitcoin een diepere pullback?

Veel analisten blijven echter vooralsnog voorzichtig over deze stijging. Zo schrijft MrChief dat de hertest van de weerstand rond $27.100 mogelijk kan leiden tot een grotere pullback richting $26.000. We zien al dat de koers momenteel moeite heeft met deze weerstand.

Ook analist CryptoTony is nog niet overtuigd. Hij meldt dat hij short blijft zo lang de koers onder de $27.500 blijft.

IncomeSharks meldt dat als de koers zijn blauwe lijn volgt, zijn bearish voorspelling geïnvalideerd wordt. Is dit echter niet het geval, dan kan bitcoin wellicht terugvallen naar $25.000 of zelfs $20.000.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie