Kevin Schijven Kevin Schijven
14/03/2023 09:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 09:36

Bitcoin stijgt nogmaals bijna 10%, meer volatiliteit verwacht met CPI

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herovert $30.000 na dip en ontkoppelt compleet van alle assets

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) herstelde zondag van de recente daling en kwam weer boven $22.000 uit. Gisteren maakte bitcoin plotseling nog een grote sprong en schoot alweer boven $24.000 uit. Het lukt vooralsnog echter niet om $24.500 te breken. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $24.115 op Binance en €22.545 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 9,1% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 29%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $469 miljard en de dominantie op 43,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 56 (Greed).

Belastingdienst waarschuwt: jongeren kennen de regels over crypto niet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Stijgt bitcoin door bankencrisis?

In eerste instantie werd bitcoin afgelopen week meegetrokken door de problemen bij Silicon Valley Bank en Signature Bank. Inmiddels lijkt bitcoin zich los te koppelen van de meer traditionele markten en weer enigszins als veilige haven te dienen.

De problemen zijn mogelijk echter nog niet voorbij. Silicon Valley Bank is namelijk de grootste lener in de VS die in 10 jaar omvalt. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft inmiddels beide banken overgenomen. Ondertussen wordt de Federal Reserve onderzocht over de val van Silicon Valley Bank.

Advertentie

Bitcoin short squeeze

De problemen bij de banken lijken investeerders vooralsnog naar bitcoin te sturen. De markt was behoorlijk bearish nog enkele dagen geleden en de stijging leidde dan ook weer tot een short squeeze.

Analist On-Chain College meldt dat $30 miljoen aan short positities in 30 minuten werd geliquideerd. In de afgelopen 24 uur is $180 miljoen aan short posities geliquideerd.

https://twitter.com/OnChainCollege/status/1635299598435782657

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer volatiliteit? CPI vandaag

Toch is deze volatiele periode mogelijk nog niet voorbij. Vanmiddag wordt namelijk de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. Deze inflatiecijfers konden afgelopen jaar voor hevige prijsschommelingen zorgen, maar het is mogelijk dat de bankencrisis het effect ditmaal zal dempen.

De Federal Open Market Committee (FOMC) meeting volgt volgende week. Enkele dagen geleden verwachtte het merendeel van de markten nog een verhoging van 0,5% na de hawkish opmerkingen van Fed voorzitter Jerome Powell. Door de bankencrisis zijn deze verwachtingen totaal omgeslagen en het merendeel verwacht nog slechte een 0,25% verhoging of zelfs een pauze.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin sentiment begint positiever te worden

Het is wellicht nog te vroeg om te juichen, maar het valt op dat het sentiment al een stuk positiever is geworden. Of bitcoin in deze bearmarkt genoeg momentum heeft om nu wel de $25.000 en 200-weken moving average te breken, valt nog te bezien. Dat zou het sentiment in elk geval een flinke impuls geven.

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie