Kevin Schijven Kevin Schijven
25/05/2022 09:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2022 09:19

Bitcoin stoeit nog steeds met $30.000, analist ziet bodem onder $20.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalt en koers kan weer volatiel worden met FOMC deze week

Foto: Mc_Cloud/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon afgelopen nacht iets herstellen. Echter hangt de koers nog altijd in hetzelfde krappe bereik terwijl de angst en onzekerheid op de cryptocurrency markt en op traditionele markten zeer hoog liggen. Het is dan ook maar de vraag of bitcoin het momentum heeft om uit dit bereik snel te klimmen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers stijgt met 2%

De bitcoin koers werd maandag op $30.500 wederom afgewezen en zakte vervolgens richting $29.000. De koers hield in eerste instantie stand boven $29.250, maar maakte eindgisterenmiddag nog een dipje naar $28.750.

Bitcoin maakte vervolgens gelijk een rebound, maar lukte niet direct om $29.500 te breken. Dat lukte tegen middennacht wel en bitcoin kwam vroeg vanochtend even boven $30.000 uit met een piek rond $30.175.

Vanochtend zakte bitcoin echter weer iets en de prijs komt op het moment van schrijven uit op $29.800 op KuCoin en €27.900 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC prijs vandaag 2% in de plus. Dat betekent dat bitcoin nog steeds in hetzelfde bereik vastzit.

Advertentie

Bitcoin correlatie met DXY en SPX

Aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500 kleurden wel rood gisteren, wat wellicht een verdere ontkoppeling suggereert, al liggen de correlaties nog zeer hoog. DXY steeg iets, maar de koers komt momenteel weer bij weerstand aan.

Het valt analist Caleb Franzen op dat toen DXY in april hard steeg, SPX twee keer zo hard daalde en BTC zelfs vijf keer zo hard. Echter sinds DXY de afgelopen twee weken aan het dalen is, hebben SPX en BTC nauwelijks gereageerd. Volgens de analist betekent dit mogelijk dat investeerders in risicovolle markten nog niet geloven dat de neerwaartse trend van DXY aan zal houden, al geeft hij toe dat ze het verkeerd kunnen hebben.

In elk geval lijkt de kans groot dat bitcoin pas echt ruimte krijgt om weer te stijgen wanneer de macro weer gezonder uitziet. Dan moet mogelijk eerst het quantitative tightening (QT) beleid van de Federal Reserve verzachten en daarvoor moet wellicht eerst de inflatie afnemen. Later vandaag worden de notulen gepubliceerd van de meest recente Federal Open Market Committee (FOMC) en dat biedt wellicht meer inzicht in dit beleid.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Waar ligt de bitcoin bodem?

In de bitcoin-wereld is momenteel natuurlijk de discussie gaande waar de bodem van de BTC koers ligt. Analist Ali Martinez meldt dat inmiddels 8,36 miljoen BTC in verlies staan. De laatste drie keer dat dit aanbod boven 8,61 miljoen BTC uitkwam, signaleerde dat het einde van de berenmarkt.

Analist Rekt Capital meldt dat historisch gezien bitcoin meestal een bodem vindt rond de 200-weken simple moving average, al kan de koers alsnog een wick of dip maken van meer dan 14% eronder. De 200-weken SMA ligt momenteel rond $22.000 en een dip van 14% van die prijs zou de koers brengen naar $19.000. Dat betekent niet per se dat bitcoin ook daadwerkelijk zo diep nog zal dalen.

Toenemende wereldwijde turbulentie zet bitcoin onder druk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor BTC analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie