Tim Kamp Tim Kamp
08/01/2024 15:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 13:23

Bitcoin straks betaalmethode bij winkel-reus met miljoenen klanten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin straks betaalmethode bij winkel-reus met miljoenen klanten

Foto: Chay_Tee/Shutterstock

De Japanse e-commerce gigant Mercari heeft recent een belangrijke aankondiging gedaan betreffende bitcoin (BTC). De aankondiging geeft aan dat Mercari, een van de grootste online marktplaatsen in Japan, van plan is om bitcoin nog meer in te zetten als een geldig betaalmiddel.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto betalingen dit jaar nog mogelijk bij Japanse marktgigant

Volgens een rapport zullen de bitcoin-betalingsopties naar verwachting in 2024 beschikbaar worden gesteld. Mercari, dat oorspronkelijk bekend staat als een platform voor de aan- en verkoop van tweedehands goederen, breidt hiermee zijn diensten verder uit en geeft een duidelijk signaal af over de groeiende acceptatie van crypto.

Mercari, met meer dan 22 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, plant om tegen juni van dit jaar gebruikers in staat te stellen producten te kopen met bitcoin. De bitcoinbetalingen zullen worden verwerkt door Melcoin, de dochteronderneming van het bedrijf gevestigd in Tokio. Hoewel prijzen op Mercari in Japanse yen worden weergegeven, zouden gebruikers van de app betalingen kunnen doen met bitcoin, blijkt uit het rapport.

Het nieuws is niet alleen opmerkelijk vanwege het feit dat Mercari een belangrijke speler is in de Japanse e-commerce, maar het toont ook aan dat het bedrijf de waarde en het potentieel van bitcoin erkent. Dit zou een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de bredere adoptie van cryptocurrency in het dagelijks leven, terwijl het ook de legitimiteit van digitale activa versterkt.

Advertentie

Mercari’s eigen bitcoin-exchange

Aangezien Mercari vanuit Japan opereert loopt het tegen een hindernis aan, namelijk de nationale valuta. De Japanse yen maakt het voor Mercari moeilijk om de stap te maken. Melcoin heeft daar echter al een oplossing voor. Het bedrijf heeft als doel te fungeren als tussenpersoon die bitcoin omzet in yen en dit overmaakt naar de verkoper. Daarbij worden vergelijkbare transactiekosten toegepast als bij verkopen in fiat-valuta.

In maart 2023 lanceerde Mercari al zijn eigen bitcoin exchange, waardoor gebruikers via de app bitcoin konden kopen. Dit kunnen ze al maanden met hun bankrekening, verkoopopbrengsten en gratis punten die ze verdienden met verkoopactiviteiten op het platform.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie