Kevin Schijven Kevin Schijven
03/10/2022 07:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2022 07:06

Bitcoin stroomt fors uit exchanges, maar macro blijft verslechteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) hangt nog steeds vlak boven $19.000, maar de koers begint alweer iets volatieler te worden. Bitcoin dipte afgelopen nacht even naar $18.900, maar herstelde onmiddellijk en werd zojuist weer afgewezen op $19.300. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $19.180 op Binance en €19.580 op Bitvavo.

Daarmee staat de de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 35%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $368 miljard en de dominantie op 39,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 24 (Extreme Fear).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin correlatie met macro

Bitcoin sloot september in het rood af en oktober belooft wellicht weer een volatiele maand te worden. De macro-economische toestand blijft alsmaar verslechteren. Econoimetrics meldt dat met de interventie van de Bank of England afgelopen week, en de huidige problemen bij Credit Suisse, de eerste tekenen zijn dat “dit slecht kan aflopen”

Markten als de S&P 500, waar bitcoin een hoge correlatie dit jaar mee heeft, kunnen dan ook nog een flink stuk dieper zakken. Alle ogen zullen deze week gericht zijn op de vraag of Credit Suisse inderdaad “te groot is om te falen,” hoe het Amerikaanse banenrapport deze week uitpakt en wat de Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC), waaronder Rusland, beslist.

Advertentie

Oktober historisch goede of slechte maand voor bitcoin?

Toch is er hoop voor oktober. Bitcoin presteert historisch doorgaans al slecht in september, maar meestal een stuk beter in oktober, zoals analist IT Tech hieronder aantoont:

Echter toont analist Ali Martinez aan dat de maand oktober in bear-markten meestal ook slecht uitpakt voor bitcoin:

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin stroomt weer uit exchanges

Desondanks vond de afgelopen dagen een flinke uitstroom van BTC uit exchanges plaats, meldt CryptoQuant analist Maartunn. Daarmee zou de verkoopdruk wellicht weer wat kunnen afnemen.

Ook analysebedrijf Santiment meldt dat maar liefst 34.723 BTC op 30 september van exchanges werd gehaald. Santiment zegt dat de laatste keer dat zo’n grote hoeveelheid uit beurzen vertrok op 17 juni was en de prijs vervolgens met maar liefst 22% steeg.

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie