Roy van Krieken Roy van Krieken
05/07/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2022 13:15

Bitcoin ‘toeristen’ zijn verdwenen, alleen HODL’ers blijven over

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ‘toeristen’ zijn verdwenen, alleen HODL'ers blijven over

Foto: Jade ThaiCatwalk/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers staat diep onder water dit jaar, dat zal de meeste crypto investeerders niet zijn ontgaan. Dat betekent ook dat de zogeheten ‘markt toeristen’ ondertussen zijn verdwenen, stelt het cryptocurrency analyse bedrijf Glassnode. Enkel de long-term holders (LTH) blijven vandaag de dag nog over.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De bitcoin markt is ‘gezuiverd’

In het nieuwste on-chain rapport van Glassnode melden de analisten dat bitcoin in juni een van de slechtste maanden ooit heeft gehad. De koers van bitcoin kelderde in deze maand met maar liefst 37,9%. Daarnaast is de activiteit op het netwerk gedaald naar een vergelijkbaar niveau met de diepste dalen van de bear-markt van 2018 en 2019.

“Het Bitcoin-netwerk nadert een situatie waar bijna alle speculatieve entiteiten en markttoeristen volledig zijn gezuiverd van het activum.”

De Bitcoin-netwerkactiviteit is van meer dan 1 miljoen dagelijks actieve adressen in november 2021 gedaald tot ongeveer 870.000 per dag vorige week. Tegelijkertijd staan ‘actieve entiteiten’, een verzameling van meerdere adressen die eigendom zijn van dezelfde persoon of instelling, nu op ongeveer 244.000 per dag. Dat is volgens Glassnode normaal gesproken kenmerkend voor de bodem van een bearmarkt.

Ook het aantal transacties op het Bitcoin netwerk blijft stagneren, maar wel enigszins gestaag. Dit wijst op een gebrek aan nieuwe vraag naar bitcoin, maar het betekent ook dat HODL’ers niet door de slechte marktomstandigheden op grote schaal worden afgeschrikt. Alleen de toeristen zijn dus verdwenen.

Bitcoin investeerders accumuleren

Dat alle ‘toeristen’ ondertussen hun biezen hebben gepakt, wil echter niet zeggen dat er nu op de achtergrond niets meer gebeurt. Sterker nog, volgens Glassnode wordt er op dit moment flink geaccumuleerd door verschillende soorten investeerders.

Kleine bitcoin investeerders, zij die minder dan 1 BTC bezitten, en whales zijn volgens Glassnode significante hoeveelheden bitcoin aan het toevoegen aan hun wallets. Vooral de kleine investeerders slaan grootschalig in. Glassnode stelt dat zij gezamenlijk zeker 60.500 bitcoin per maand accumuleren op dit moment. Dat is volgens Glassnode de meest agressieve ratio ooit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie