Kevin Schijven Kevin Schijven
18/11/2022 08:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2022 08:38

Bitcoin uitstroom zet na FTX hard door, koers zal snel richting kiezen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aumento del precio de BTC genera 50% más de ingresos para los mineros

Foto: Trzmiel/Shutterstock

Bitcoin (BTC) hield gisteren stand rond de $16.500 en begon toen weer voorzichtig te stijgen. Afgelopen schoot bitcoin snel omhoog, maar de koers werd, zoals eerder deze week, wederom afgewezen op de $17.000. Vanochtend zakt bitcoin terug naar $16.700 op Binance en €16.135 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,8% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 14%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $321 miljard en de dominantie op 38,5%. De Fear & Greed Index komt uit op 23 (Extreme Fear).

Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Gaat bitcoin koers snel een richting kiezen?

Bitcoin is de afgelopen dagen, in de nasleep van de FTX crash, weer afgekoeld en de volatiliteit is weer flink gedaald. Ondanks de grote onzekerheid op de markt, lijkt het erop dat de BTC koers snel een richting op zal kiezen. Kan de koers door $17.000 breken?

Advertentie

FTX nasleep nog niet voorbij

Er is nog altijd veel vrees in de markt dat we nog niet alle gevolgen van de FTX crash hebben gezien. Zullen nog meer bedrijven en projecten ten onder gaan, net zoals we zagen na de Terra (LUNA) crash? Bloomberg deelt een grafiek met alle bedrijven en projecten die verbonden waren aan FTX:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grayscale discount valt naar recordprijs

Langzamerhand begint de markt zich ook zorgen te maken om Grayscale Investments, de grootste vermogensbeheerder in crypto met het grootste bitcoin fonds ter wereld. Momenteel ligt de discount, of korting, ten opzichte van de net asset value (NAV) of spotprijs op een record van 43%. Als Grayscale liquideert kan dat natuurlijk een zware klap zijn voor de koers.

Waarom Bitcoin de dramatische inflatiecijfers negeert en toch stijgt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft uit beurzen stromen

Veel investeerders hebben hun vertrouwen in meer traditionele exchanges verloren na het FTX fiasco. Grote hoeveelheden BTC blijven alsmaar uit beurzen stromen. Analist On-Chain College meldt dat 845.000 BTC sinds maart 2020 beurzen hebben verlaten, een daling van 26,5%.

Analist Checkmate voegt daaraan toe dat vrijwel alle BTC die sinds januari 2018 naar beurzen stroomden, inmiddels er weer vanaf zijn gehaald. Toch kan dat ook als een goede ontwikkeling voor de markt gezien worden waar de nadruk weer meer ligt op zelfbewaring en spothandel.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie