Roy van Krieken Roy van Krieken
18/06/2022 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2022 11:01

Bitcoin Valt uit Top 10 Meest Waardevolle Activa 

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) en de rest van de crypto markt is de afgelopen paar maanden totaal door het putje gegaan. Vanochtend daalde de koers van de koning der cryptocurrencies zelfs tot onder de $20.000. De pijn in de markt is groot en dat betekent ook dat de marktkapitalisatie van bitcoin voor een groot deel is opgedroogd. Bitcoin is dan ook uit de top 10 van meest waardevolle activa ter wereld gevallen.

Grayscale introduceert ‘mini’ bitcoin ETF, 10x lagere kosten dan GBTC
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin valt ver terug

Niet lang geleden was de marktkapitalisatie van bitcoin nog meer dan $1 biljoen. Hiermee stond het fier tussen andere prestigieuze activa zoals Microsoft en Apple. Bitcoin haalde op een gegeven moment zelfs de marktkapitalisatie van zilver in! Dat is allemaal verleden tijd na een opeenstapeling van crypto crashes. De marktkapitalisatie van bitcoin is op dit moment slechts $390 miljard. Hiermee staat het op plek 16 op de lijst van meest waardevolle activa. Deze lijst werd opgesteld door het bedrijf Market Cap

De vrije val van bitcoin op de lijst van Market Cap laat duidelijk zien dat de crypto markt disproportioneel harde klappen krijgt. Het gaat op de aandelenmarkt namelijk ook niet goed, maar toch verliest bitcoin een stuk harder dan de meeste andere activa.

Goud en zilver houden juist goed stand. Goud was voor de crashes op de beurzen al de meest waardevolle activa met een marktwaarde van meer dan $10 biljoen, maar hier wordt door de economisch onzekere periode totaal geen afbreuk aan gedaan.

Bitcoin het digitale goud

Toen het sentiment in de crypto markt nog uitstekend was, gingen veel investeerders er zelfs vanuit dat de ultieme koppositie van goud binnen handbereik lag. Bitcoin zou het ‘digitale goud’ zijn en het fysieke edelmetaal van de troon stoten binnen een paar jaar tijd. Ondertussen weten we dat dit scenario erg lastig gaat worden.

Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld tegen een prijs van slechts $19.000. Dat is iets meer dan 70% minder dan een aantal maanden geleden, toen de bitcoin koers nog een nieuwe all-time high neerzette.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie