Rico Engelbarts
20/09/2018 17:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:39

Bitcoin vermijdt crash, markt kleurt groen!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_vermijdt_crash_markt_in_het_groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks de vele geruchten over een dreigende crash van Bitcoin (BTC) staat de crypto markt vandaag weer volledig in het groen. Op het moment van schrijven staat BTC op $6.399 en de verdere top 10 zit ook comfortabel in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crash ‘n jump

De goede prestaties van vandaag komen na een dag vol volatiliteit. Zo wist BTC gisteren in een sprong naar de $6.100 te zakken om binnen enkele uren daarna direct boven de $6.500 te geraken.
bitcoin_vermijdt_crash_markt_in_het_groen_grafiek
Het dagelijks handelsvolume maakte ook een grote piek door met zo’n $4.2 miljard aan handel in de laatste 24 uur. De dominantie van BTC daalde hiermee weer ten opzichte van haar vorige waardes. Deze staat nu op 54,7%.
Zoals vaker het geval is volgt de algemene altcoin markt de bewegingen van BTC. De grote winnaar onder de altcoins is Electroneum (ETN) met zo’n 52% prijsstijging en $1 miljoen aan handel over de afgelopen 24 uur. Onder de top 10 altcoins staat XRP voorop, met een stijging van 13% op het moment van schrijven, gevolgd door ADA en TRX met respectievelijk 6,8% en 5%.

Advertentie

Bitcoin Core

Ondertussen heeft het Bitcoin Core Project (BCP) een nieuwe software versie uitgebracht. Dit verliep echter niet helemaal soepel; het team had namelijk een ‘exploit’ ontdekt in een beta release. Gelukkig was het team er vroeg bij en wisten ze de exploit te verhelpen voordat de final release plaatsvond.


Met de gunstige prestaties van vandaag wist de totale crypto marktwaarde ook weer boven de $200 miljard uit te komen. Het blijft echter de vraag of de markten hun momentum weten te behouden of dat we ons nog enige tijd langer in een bearmarkt zullen bevinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie