Rico Engelbarts
12/09/2018 15:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:36

Nieuw dieptepunt Ethereum doet marktdominantie Bitcoin groeien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Nadat de gehele markt voor cryptocurrencies op 5 september een flinke koersval maakte, bereikte de prijs van Ethereum (ETH) op donderdag 6 september met $223 een laagste punt sinds september 2017. Waar Bitcoin (BTC) sindsdien een redelijk mate van stabiliteit heeft vertoond is Ethereum echter alleen maar verder gedaald. Afgelopen weekend kwam ETH zelfs onder de $200 en op het moment van schrijven wordt Ethereum voor niet meer dan $172 verhandeld, een verlies van 88% ten opzichte van haar hoogste punt ooit.
nieuw_dieptepunt_ethereum_doet_marktdominantie_bitcoin_groeien_grafiek
Een maand geleden, in dezelfde week dat Bitcoin voor het eerst sinds september vorig jaar onder de $300 zakte, noemde Arthur Hayes, mede-oprichter en CEO van BitMEX, Ether een shitcoin, en voorspelde hij dat het vanaf dat moment “van een driecijferige naar een tweecijferige shitcoin” zou gaan. Als ETH de dalende trend voortzet zou Hayes over die cijfers zomaar eens gelijk kunnen krijgen en ETH, dat begin dit jaar nog $1.425 waard was, onder de $100 kunnen eindigen.
De neerwaartse lijn van Ethereum is grotendeels toegeschreven aan de afname van initial coin offerings (ICO’s) op de Ethereum-blockchain. In een opiniestuk schreef Arthurs Hayes vorige maand dat ETH-prijs sinds 2017 alleen maar ondersteund wordt door de ICO’s die op het Ethereum-netwerk zijn uitgevoerd, en dat die investeringen afkomstig zijn van VC’s (venture capitalists). Die zouden volgens Hayes uiteindelijk bezwijken onder de bearmarkt en al hun ERC-20 tokens (tokens gebouwd op het Ethereum-netwerk) dumpen tegen elke prijs die ze ervoor kunnen krijgen.
Begin deze maand kondigde de Chicago Board Options Exchange (CBOE) Ethereum-futures te lanceren. Tom Lee, CEO van Fundstrat Global, gaf echter al aan dat dit dit wel eens een nadelig effect op de prijs van Ethereum zou kunnen hebben. De reden hiervoor is dat de handel in futures het mogelijk maakt voor bears om tegen ETH te bieden. Toen de effectenbeurs eind vorig jaar Bitcoin-futures lanceerde daalde de BTC-prijs immers ook.
Met Ethereum laten vele andere altcoin verliezen van dubbele cijfers zien: Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA), Dash (DASH) en TRON (TRX), hebben volgens gegevens van CoinMarketCap in de afgelopen 24 uur verliezen van respectievelijk 11,0%, 11,7%, 13,4%, 10,7% en 10,1% geleden.
De daling van ETH en de altcoins heeft ervoor gezorgd dat de dominantie van Bitcoin (klein verlies van 1% in de afgelopen 24 uur) in de cryptomarkt gegroeid is. Waar het aandeel van Ethereum teruggelopen is tot 9,4% vertegenwoordigt Bitcoin met een marktkapitalisatie van meer dan $108 miljard bijna 58% van de totale markt voor cryptocurrency (ongeveer $187 miljard).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie