Rico Engelbarts
07/09/2018 12:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:34

Ethereum (ETH) bereikt laagste punt in jaar tijd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum_ETH_bereikt_laagste_punt_in_jaar_tijd

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) is donderdag 6 september tot een dieptepunt van $223 gedaald; een laagste punt sinds 15 september 2017. Met een huidige prijs van $226 is ETH momenteel nog geen 16% waard van haar hoogste waarde ooit van $1.425 aan het begin van dit jaar. De daling voldoet aan de verwachtingen van degenen die hebben voorspeld dat de steun die initial coin offerings (ICO’s) sinds begin vorig jaar aan Ethereum boden, aan het afnemen is.
Ethereum_ETH_bereikt_laagste_punt_in_jaar_tijd_grafiek
Arthur Hayes, mede-oprichter en CEO van BitMEX noemde Ethereum vorige maand nog een “shitcoin” en voorspelde dat ETH verder af zou dalen tot onder de $100. In een opiniestuk schreef Hayes dat de prijs van ETH sinds 2017 alleen maar ondersteund wordt door de ICO’s die op het Ethereum-netwerk zijn uitgevoerd, en dat die investeringen afkomstig zijn van VC’s (venture capitalists). Die zullen volgens Hayes uiteindelijk bezwijken onder de bearmarkt en al hun ERC-20 tokens (tokens gebouwd op het Ethereum-netwerk) dumpen tegen elke prijs die ze ervoor kunnen krijgen.
Onlangs maakte de Chicago Board Options Exchange (CBOE) bekend dat het op de korte termijn Ethereum-futures aan haar klanten wil aanbieden. Tom Lee, CEO van Fundstrat Global, heeft echter aangegeven dat hij denkt dat dit een nadelig effect op de prijs van ETH zal hebben. De reden hiervoor is dat de handel in futures het mogelijk maakt voor bears en andere tegenstanders van de op één na grootste cryptocurrency om tegen ETH te bieden. Dat zou vervolgens de koerswaarde van Ether doen dalen. Hetzelfde gebeurde met de koers van Bitcoin (BTC) toen handel in Bitcoin-futures mogelijk werd, eind vorig jaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie