Rico Engelbarts
01/09/2018 15:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2018 15:41

Chicago Board Options Exchange (CBOE) kondigt Ethereum-futures aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Waar de eveneens in Chicago gevestigde derivatenmarkt CME Group Inc. een maand geleden nog aangaf naast de huidige Bitcoin-futures voorlopig geen andere cryptocurrency-futures te listen, zegt de Chicago Board Options Exchange (CBOE) klaar te zijn om binnenkort Ethereum-futures aan te bieden aan haar klanten, zo meldt Business Insider.
CBOE, de grootste Amerikaanse optiebeurs, lanceerde op 10 december 2017 als eerste Bitcoin-futures. Een week later volgde CME Group (een fusie van Chicago Mercantile Exchange en de Chicago Board of Trade) haar voorbeeld. Nu wil CBOE eind dit jaar opnieuw de eerste Amerikaanse beurs zijn die Ethereum-futures zal listen; een product dat Ether in een meer tweezijdige markt zou kunnen transformeren en dat professionele beleggers in staat zal stellen om zowel long als short te gaan op Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency.
Volgens een anonieme bron van Business Insider zal CBOE voor haar ETH-futures de prijsgegevens gebruiken van de de in New York gevestigde Gemini-exchange. Eind vorig jaar baseerde de beurs haar BTC-futures ook op de onderliggende markt van de crypto-exchange van de Winklevoss-tweeling.
De CBOE wacht momenteel nog op de goedkeuring van de Commodities Futures Trading Commission (CFTC), het bureau dat toeziet op de handel in futures en andere derivatenproducten, maar in tegenstelling tot de voorgestelde Bitcoin-ETF’s (exchange-traded funds) van VanEck & SolidX Bitcoin Trust, die op de CBOE gelist zullen worden, zullen de ETH-futures waarschijnlijk voor het eind van het jaar groen licht krijgen.
Een tijdje geleden bracht de CME Group een rapport uit waarin stond dat het gemiddelde dagelijks handelsvolume van de Bitcoin-futures in het tweede kwartaal van 2018 met 93% gestegen was ten opzichte van het eerste kwartaal. De tijd zal leren hoe het de Ethereum-futures zal vergaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie