CBOE_wil_eerste_zijn_om_bitcoin_ETF_te_listen

CBOE wil eerste zijn om Bitcoin-ETF te listen

1

CBOE Global Markets Inc, het Amerikaanse bedrijf dat eigenaar is van de Chicago Board Options Exchange en de effectenbeurs BATS Global Markets, wordt door velen gezien als de gedoodverfde favoriet om als eerste een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) te kunnen listen, maar er is nog veel werk aan de winkel om de benodigde goedkeuring hiervoor te krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In een interview met Bloomberg erkent Chris Concannon, voorzitter en CEO van CBOE, dat het nog het een en ander zal vergen om de zorgen van de SEC weg te nemen, maar dat hij ervan overtuigd is dat de Amerikaanse waakhond zich “op een gegeven moment” haar goedkeuring voor een ETF zal uitspreken.

De SEC stelde vorige week een besluit over een voorgestelde Bitcoin-ETF van VanEck & SolidX Bitcoin Trust uit tot eind september, en zal haar beslissing hoogstwaarschijnlijk tegen die tijd opnieuw uitstellen. Mocht de Bitcoin-ETF van VanEck en SolidX uiteindelijk groen licht krijgen, zal deze gelist worden bij de CBOE. Eerdere ETF-voorstellen van de Winklevoss-tweeling (Gemini Trust Co.) en SolidXPartners Inc. alleen, werden door de SEC naar de prullenmand verwezen. De toezichthouder maakt zich zorgen over manipulatie in de grotendeels niet-gereguleerde digitale currency-markten.

De CBOE begon, evenals de eveneens in Chicago gevestigde CME Group Inc., eind vorig jaar Bitcoin-futures aan te bieden, wat de introductie van Bitcoin (BTC) op de reguliere financiële markt inhield. Hoewel de handelsvolumes van de Bitcoin-futures wel degelijk een stijgende lijn vertonen, zijn ze laag vergeleken met andere commodity-contracten zoals die voor goud en olie. Een BTC-ETF zou de handel in BTC-futures verhogen.

Volgens Concannon kunnen Bitcoin-futures, die worden verhandeld op gereguleerde markten, als basis dienen voor een ETF, in plaats van de onderliggende currency waaraan ze zijn gekoppeld:

Door de onderliggende futures eerst op de markt te hebben, voorafgaand aan een ETF, denk ik dat je een gezondere, meer volwassen markt hebt. De vraag met een futures-ETF is alleen; wat is het juiste niveau van liquiditeit? Het is nog nooit eerder getest.

Het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE), Intercontinental Exchange (ICE), kondigde recentelijk ook al aan crypto-futures te introduceren, en wordt gezien als concurrent van de CBOE in de strijd wie als eerste een crypto-ETF op de markt zal brengen. Concannon:

Er is een gigantisch “first-mover advantage” in de ETF-wereld. Zodra de assets binnenstromen, hebben ze vaak de neiging dat te blijven doen. Dat hebben we gezien bij andere ETF’s.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws