CME_group_zal_naast_voorlopig_geen_nieuwe_crypto_futures_aanbieden

CME zal naast Bitcoin-futures, voorlopig geen nieuwe crypto-futures aanbieden

0

CME Group Inc., de tweede gereguleerde Amerikaanse derivatenmarkt die Bitcoin-futures list en verreweg het grootste handelsplatform voor deze producten, zal op korte termijn geen nieuwe cryptocurrency-futures listen. Dat zei CEO Terry Duffy, in een interview met Bloomberg.

Duffy gaf aan dat de reputatie van zijn bedrijf “te belangrijk” voor hem is om overhaast nieuwe cryptocurrency futures-producten te listen, terwijl de exchange niet eens genoeg tijd heeft gehad om haar Bitcoin futures-product te evalueren:

Voordat we ingaan op andere cryptocurrencies, gaan we kijken hoe deze het doet, en ik denk dat zes tot acht maanden geen goede barometer is om te beslissen wat je met andere cryptocurrencies zou moeten doen in de toekomst. Ik zal niet alleen maar producten aanbieden om te kijken wat ze gaan doen. Ik neem voor nu een afwachtende houding aan met Bitcoin.

CME Group (een fusie van Chicago Mercantile Exchange en de Chicago Board of Trade) begon Bitcoin-futures aan te bieden in december 2017, in navolging van de eveneens in Chicago gevestigde Chicago Board Options Exchange (CBOE). Het contract van CME is vijf keer zo lang als die van CBOE en de handel in beide contracten is sinds hun introductie relatief bescheiden geweest:

We zien geen enorme stromen en dat is OK. Ik denk echt dat dit enige tijd zal duren, op welke manier dan ook, en we zullen het op de juiste manier doen, maar de stromen die we krijgen komen doorgaans uit andere delen van de wereld.

Eerder deze maand liet CME Group wel weten dat het gemiddelde dagelijks handelsvolume van de Bitcoin-futures in het tweede kwartaal van 2018 met 93% gestegen was t.o.v. het eerste kwartaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws